Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Analiza Bjeličina rukopisa: Pun je ideja, tvrdoglav, energičan...

None Foto: Antonio Bevanda/24sata

Rukopis mu nije nagnut ni u lijevu ni u desnu stranu pa je samovoljan, voli da je sve po njegovom, ali će ipak poslušati nečije kritike na svoj račun. Sve ovo otkrio je rukopis iz Bjeličine bilježnice koju nam je pokazao

Dinamov trener Nenad Bjelica ekskluzivno je za 24sata prije utakmice u Plzenu otkrio tajne svoje bilježnice. No ona nije otkrila samo zapažanja, analizu suparnika i svojih treninga. Bjeličina bilježnica otkrila je i puno o njemu.

Nenad Bjelica ima vrlo uravnotežen rukopis, što znači da piše pravolinijski i da su mu slova većinom iste veličine. To govori o njegovoj uravnoteženoj prirodi, stabilnosti i smirenosti. Pedantan je po prirodi, vrlo racionalan i logičan te ništa ne prepušta slučajnostima.

Ima jako izraženu logiku, oštroumnost i zna se nametnuti. Pun je ideja, zna se prilagoditi većini, postojan je i uporan. Prirodno je pun inicijative i teško se miri s neuspjehom. Iako sitan, njegov rukopis je čitak te kao takav otkriva njegovu otvorenu i izravnu prirodu, energičnost, poduzetnost i samostalnost, ali takvo pisanje može biti i znakom taštine.

Foto: Antonio Bevanda/24sata

Valovit stil rukopisa koji se blago podiže sa crte pisanja primjer je njegovih zdravih ambicija. Ima odličnu sposobnost zapažanja. Pronicljiv je, poduzetan i ima visoku inteligenciju. Zna činiti prave stvari u pravo vrijeme. To je ujedno i znak velikih ambicija te stremljenja k uspjehu.

Rukopis mu nije nagnut ni u lijevu ni u desnu stranu pa je samovoljan, voli da je sve po njegovom, ali će ipak poslušati nečije kritike na svoj račun. Vrlo je emotivan, ima razvijenu empatiju, sklonost introspekciji i oštroumnost. Nenad je visoko inteligentna osoba, ponekad nema "dlake na jeziku" i ne voli okolišanja i izmotavanja. Intuitivno i gotovo nepogrješivo čita ljude i njihove namjere. Njegov rukopis pokazuje da je stvoren za ulogu vođe jer ima urođen autoritet.

Foto: Antonio Bevanda/24sata

Zanimljivost njegova rukopisa su i način pisanja slova. On ih piše ravno na crti, donji dio pisanih slova "j", "p", i "g" većinom ne ulaze u donju marginu pisanja, što znači da je osoba koja se može izdići iznad svake napete situacije i prepoznati vlastite slabosti. On je samokritičan, organiziran, dobro vlada svojim emocijama, pa čak i strastima. Tople je i srdačne prirode i svakom voli pomoći. Ima izražen ponos i zna biti tvrdoglav i jako uporan kad nešto želi ostvariti.

Razmak između riječi je dosta velik, što upućuje na potrebu za slobodom, životnim skladom i nesputanošću. Urođeni je taktičar i strateg, što je možda i najveća tajna njegovog sportskog uspjeha. Analitičan je, precizan i ima čvrstu volju koju gotovo nitko ne može slomiti, unatoč njegovo naglašenoj emocionalnosti i osjetljivosti. No tako jako razmaknute riječi mogu značiti preveliku samovolju i tvrdoglavost te dogmatičnost.

Foto: Antonio Bevanda/24sata

Početna štampana slova piše dosta krupno, što znači da je hrabar, voli izazove i zna se suočavati sa životnim problemima. Početna slova prikazuju ga liderom, vođom, osobom koja se zna nametnuti.

Koliko god na prvi pogled djelovao ljubazno i pristupačno, jak pritisak olovkom govori da je Nenad vrlo samopouzdana osoba, iznimno jakog karaktera te velike nepopustljivosti. Ne boji se izazova i znat će na njih odgovoriti kada je to potrebno. Nikad prvi ne izaziva napetost u nekoj situaciji, no ako je napadnut ili isprovociran, pretvara se u vrlo dinamičnog i strastvenog suparnika koji zna braniti sebe i svoj stav.

Komentari (10)
  • Ima bilježnicu ali nema Pernicu.

    20. 2. 2019,   11:25
  • ceskose on iza uha i njegova obrana

    20. 2. 2019,   14:13
  • Ja se bojim sudaca, penala,crvenih kartona,publike pardon BBB-a,samo mi se to mota po glavi❌❌❌

    20. 2. 2019,   14:42