Obavijesti

Sport

Komentari 98

F1 djevojke su bijesne: Ostale smo bez posla zbog feministica

F1 djevojke su bijesne: Ostale smo bez posla zbog feministica
1

Nikad me nitko nije dirao ili tretirao neumjesno. Pa nismo tamo hodale u gaćicama i grudnjaku, već u lijepim haljinama. Te navodne feministice nikad se nisu ni pitale želimo li mi to raditi, kažu grid-djevojke...

VIDEO

Samo koji dan nakon što su iz pikada izbačene lijepe hostese koje su hodale u pratnji sportaša, stigao je sličan šok i za sve koji obožavaju Formulu 1. Čelnici F1 posegnuli su za istim receptom i sa staze potjerali F1 djevojke, ljepotice koje su godinama stajale uz bolide i mamile uzdahe svih onih na i oko staze, no od ove godine više ih nećemo moći gledati. Barem ne na Formuli 1.

- Radila sam ovo više od osam godina i apsolutno bi naš izbor trebao biti što ćemo raditi, bilo to ovo što smo radile do sada, bilo hostesiranje, bilo da smo ring-djevojke... Što god, to je naš izbor - rekla je za Sun Lauren-Jade Pope, grid djevojka te pronašla glavnog krivca za otkaz:

- Ono što me najviše nervira su te takozvane feministice, a one to zapravo uopće nisu, koje nas kao brane, a nisu nas ni pitale što mislimo, kako se osjećamo... Zbog njih smo ostale bez posla.

Djevojke s kišobranima i tablom s imenima vozača godinama su bile popularne gotovo jednako kao i sami vozači ili njihovi bolidi.

- Za mene je ovo bila čista uživancija, obožavala sam svoj posao. Ja ionako volim motosport, a do sada sam bila i plaćena za ono što bih radila i besplatno, gledala utrke. Te feministice nas navodno brane iako to uopće ne čine. Bio je to jedan od najboljih poslova koje sam radila u životu. Stekla sam jako puno prijatelja ondje, upoznala jako puno cura i niti jedna od njih nije nikad rekla da se osjeća nelagodno. Svi imaju mišljenje o nama i našem poslu, ali ako netko uživa u onome što radi, pustite ga da nastavi to raditi. Volim svoj posao, da ga ne volim, ne bih ga radila. Nitko me nije silio, bio je to naš izbor - priča povrijeđena Lauren-Jade.

Grid-djevojke su dio motosporta od sredine 60-ih, a navijači su ih podržale u njihovu protestu. Podržao ih je i bivši šef Formule 1.

- Navijači vole glamur, a ova odluka je prilično licemjerna. Morate imati grid-djevojke jer ih vole i vozači i navijači. Te su cure dio spektakla, showa koji nose utrke - rekao je Bernie Ecclestone.

Kontroverzna odluka: Djevojke, više ne smijete na pozornicu...
Kontroverzna odluka: Djevojke, više ne smijete na pozornicu...

Pobuni protiv nove odluke pridružila se i Kelly Brooke.

- Pa tim borcima za prava žena vjerojatno nije ni palo na pamet da djevojke vole svoj posao - kaže Kelly, a još jedna grid-djevojka Natalie O'Brien odluku je nazvala ludom:

- Vozači i ljudi uključeni u motosport imaju jako puno respekta prema nama, a imamo i menadžere koji paze na nas. Nikad me nitko nije dirao ili tretirao neumjesno. Pa nismo tamo hodali u gaćicama i grudnjaku. Imale smo uvijek lijepe haljinice, nešto što bi djevojke nosile u večernjem izlasku. Nismo se osjećale kao objekti ili iskorišteno. Prijavile smo se za posao jer uživamo u tome i dobro smo plaćene.

Nova sezona Formule 1 počinje 25. ožujka u Australiji na legendarnoj stazi u Melbourneu. No bez ljepotica uz stazu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet