Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

F1: Slučaj 'Spygate' - McLarenu namjestili?

None Foto: REUTERS 7

I dok u Ferrariju smatraju kako je kazna momčadi McLarena trebala biti još puno stroža, ima onih koji misle da su britanskoj momčadi smjestili

Dokaže li se da je McLaren iskoristio i jednu informaciju dobivenu špijunažom, bit će drastično kažnjeni, rekao je Ecclestone na početku afere “Spygate”. Afera je prekjučer završila, dokazali nisu baš previše, ali kaznili ih itekako jesu. Ne, nema potvrde da je i jedan podatak iskorišten za poboljšanje McLarenova bolida, ali svejedno moraju platiti 100 milijuna dolara.
I dok u Ferrariju smatraju kako je kazna preblaga, u McLarenu su njome zgroženi. Ni jedni ni drugi vjerojatno nisu objektivni, ali u cijeloj priči postoji i treća strana.
- Godinama FIA pomaže Ferrariju, no dok su prije to maskirali, danas i slijepci vide da je tako - rekao je Paul Stoddart, bivši vlasnik Minardija, koji se povukao iz Formule 1.
Dobro, čak i on može biti vođen osobnim frustracijama, ali u ovoj aferi još je nešto začuđujuća. Naime, cijela afera vezana je uz dva čovjeka, McLarenova Coughlana i Ferrarijeva Stepneya. A njih se na kraju ništa nije pitalo niti su bili prekjučer u Parizu. Ima li u svemu urote ili je kazna regularna, teško je reći. Samo ostaje činjenica da FIA nije našla jasne dokaze.

MCLAREN NA POSEBNOJ PROVJERI
U FIA-i smatraju kako McLaren nije ignorirao podatke dobivene “Spygateom”, već da su dovoljno pametni da ih dosad ili nisu iskoristili ili jesu, ali na način na koji se oni ne mogu otkriti. Gotovo je sigurno da njihov bolid trenutačno nije puno bolji nego što bi bio da do Ferrarijevih podataka nisu došli, ali zato bi u idućoj sezoni mogla biti sasvim druga priča. S tim podacima vjerojatno bi mogli stvoriti bolid koji bi se “prošetao” prvenstvom. Zato će FIA napraviti posebnu provjeru njihovog novog bolida.

Komentari (3)
  • ne vjerujem ja u nikakvo namještanje

    14. 9. 2007,   16:22
  • gdje je velika lova tu je i mafija tj. namjestanje

    14. 9. 2007,   17:58
  • da bar netko smjesti alonsu. goreg lika u f1 nisam vidio.

    17. 9. 2007,   13:27