Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Falilo je motivacije, Hrvati su igrali kao da im o životu ovisi'

None Foto: ANNEGRET HILSE

Porazom od Kauboja, Francuska je završila na drugom mjestu, iza Njemačke. Porazom su se doveli u situaciju da u polufinalu moraju igrati protiv domaćina Danaca, jednog od najvećih favorita za osvajanje SP-a...

Francuze poraz od Hrvatske nije previše uznemirio, iako su se neki mediji zapitali jesu li pustili utakmicu. Didier Dinart opovrgnuo je sve optužbe, ali priznaje da je njegovim dečkima nedostajalo motivacije jer su već ranije osigurali polufinale. 

- Nismo danas briljirali. Hrvati su igrali kao da im život o tome ovisi, ušli su s maksimalnom motivacijom za utakmicu ovakve razine. Mi smo u tom pogledu bili ipak jedno koplje ispod. Možda je ovo poraz kojeg smo trebali ubilježiti... Sada nemamo više prava na pogreške! Na kraju dana, najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i momcima treba čestitati na izborenom polufinalu! Prave stvari tek sada počinju - rekao je izbornik Francuske Didier Dinart.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - France v Croatia | Autor: WOLFGANG RATTAY Foto: WOLFGANG RATTAY

Porazom od Kauboja, Francuska je završila na drugom mjestu, iza Njemačke. No porazom su se doveli u situaciju da u polufinalu moraju igrati protiv domaćina Danaca, jednih od najvećih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva. Ali jedna olakotna okolnost je ta što će se polufinale igrati u Hamburgu, a ne u Danskoj.

Drugo polufinale igrat će Njemačka protiv Norveške, dok će utakmicu za peto mjesto igrat Hrvatska i Švedska, a za sedmo Španjolska i Egipat.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - France v Croatia | Autor: WOLFGANG RATTAY Foto: WOLFGANG RATTAY

Nitko im ne može ništa prigovoriti, sami odlučuju o svojoj sudbini. Ali ipak se očekivalo da će ući s puni želje i motivacije u vječnom klasiku. Utakmice Francuza i Hrvata uvijek su bile vatrene, igralo se na rubu isključenja. Bilo je nebitno jel utakmici bitna. A sad je Dinart izjavio da im je falilo motivacije...

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (51)
  • Čista i zaslužena pobjeda naših. To što Francuzi nisu bili baš motivirani ide njima na štetu. Danci su puno opasniji protivnik.

    23. 1. 2019,   23:48
  • Eto, ravno iz usta izbornka Dinarta 1. NISU pustili utakmicu 2. Hrvati su mali puno više motiva za pobjedu. Dakle što je tu problem? Klasična situacija u svim utakmicama podjednakih ekipa. Pobjeđuje ona ekipa koja je više motivirana. Dakle veličanstvena pobjeda Hrvatske rukometne ekiipe a hejter koji su ionako navjali protiv RH neka pljucaju i grizu se.

    23. 1. 2019,   23:09
  • ajmo sad jos natamburat ovu Svedsku i uzet to 5. mjesto! Ajmooooooooooooo

    24. 1. 2019,   01:03