Obavijesti

Sport

Komentari 84

Fantastična Hrvatska srušila je Srbiju u 4. kolu LEN Eurokupa

Fantastična Hrvatska srušila je Srbiju u 4. kolu LEN Eurokupa
6

Mi smo se prilagodili ovom novom sustavu natjecanja najbolje kako smo mogli, format je novi, ali veći je problem što se natjecanje odvija usred sezone, rekao je Tucak nakon pobjede protiv Srbije

VIDEO

Sraz svjetskog i olimpijskog prvaka u poljudskome bazenu donio je vrhunski vaterpolo i veliku pobjedu izabranika Ivice Tucka. Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 4. kolu LEN Europa kupa u Splitu Srbiju 9-7 (2-3, 3-1, 3-1,  1-2). 

- Mi smo se prilagodili ovom novom sustavu natjecanja najbolje kako smo mogli, format je novi, ali veći je problem što se natjecanje odvija usred sezone pa su i igrači dosta iscrpljeni. No kako nama tako i ostalima, na koncu je uvijek lijepo pobijediti našeg rivala, reprezentaciju Srbije, a ovo će nam dobro doći da isprobamo sve snage u priprema za Euro - rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak, koji se ispričao i odmah iz miks zone pohitao do liječnika kako bi se uvjerio što je s ozlijeđenim Ivanom Krapićem koji je dobio jak udarac i najvjerojatnije mu je pukao bubnjić.

Nakon lošeg početka, hrvatski vaterpolisti su u drugoj i trećoj četvrtini zaigrali fantastično, napravili seriju od 5-0 i ostavili Srbe bez gola skoro 12 minuta što je na kraju i odlučilo pobjednika u balkanskom klasiku.

Srpski su vaterpolisti bolje započeli utakmicu, vodili su 3-1 i 4-2, a nezaustavljiv je bio Dušan Mandić, koji je u tom periodu zabio tri gola. U drugoj trećini Hrvatska je napravila preokret i s dva gola Lorena Fatovića i jednim Ante Vukičevića stigla u vodstvo 5-4.

Početkom treće dionice igre Josip Vrlić diže na 6-4, a potom i Marko Macan na 7-4 u furioznoj seriji Hrvatske od 5-0. Period od čak 11 i pol minuta bez gola Srbi prekidaju pogotkom Strahinje Rašovića za 7-5, ali Maro Joković je u sljedećem napadu opet diže na tri razlike. Na početku zadnje četvrtine Xavi Garcia pogađa za najveću prednost od 9-5, a Srbi s dva gola samo ublažuju poraz.

Jedini Splićanin u redovima Hrvatske kazao je da je ponosan što je odigrao ovakvu utakmicu u svom gradu.

- Nakon onog početnog poraza od Grčke, ipak smo smogli snage i vratili se te došli do vrlo vrijedne pobjede protiv uvijek neugodne Srbije - rekao je Anđelo Šetka.

Marko Bijač je s 13 obrana zaključao svoja vrata, Fatović i Joković su dali po dva, a Šetka, Vrlić, Garcia, Vukičević i Macan po jedan. Mandić je s tri gola predvodio Srbiju, a Rašović je postigao dva. 

- Pokazali smo karakter nakon lošeg izdanja protiv Grčke. Hvala publici koja nas je digla kad smo gubili 4-2 i napravili seriju 5-0. Ovo su dvije reprezentacije koje su obilježile svjetski vaterpolo u zadnjih 10 godina i uvijek je lijepo u takvom ogledu i protiv takvog rivala pobijediti - rekao je Marko Bijač.

- Turnir smo odigrali u grču zbog klupskih obaveza i umora. Nismo odigrali kako znamo i možemo, ali ima vremena da se pripremimo za ono što nas čeka na ljeto - rekao je Maro Joković.

Na ljestvici vode Hrvatska, Srbija i Grčka s po 6 bodova, a Barakude u nedjelju u 11.30 sati igraju susret zadnjeg kola s Maltom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe