Obavijesti

Sport

Komentari 1

Fantela je odličan i na parketu: Zlatni jedriličar je - golgeter

Fantela je odličan i na parketu: Zlatni jedriličar je - golgeter
1

BOLJI OD MODRIĆA Šime Fantela igra za malonogometni klub Kontru iz Zadra u županijskoj ligi i trpa golove. A dok je bio školarac, često je igrao protiv razreda Luke Modrića i - pobjeđivao

VIDEO

Nema ugovor, no rado igra nogomet. Kaže da može trčati do prekosutra, ali i da zna dodati. Nešto poput kombinacije Gattusa i Pirla. Može i zabijati. Evo, jučer je za svoju Kontru utrpao dva gola Vrsima.

U odličnim je godinama, ima 31, tek napunio u siječnju, pa ako ga netko iz HNL-a treba, sigurno se može izvući još koja dobra sezona iz njega. I za kraj, marketinški je zlatna koka. Hej, pa Šime Fantela je olimpijski pobjednik.

- Nogomet oduvijek volim, pogotovo mali nogomet, jer je dinamičan i uvijek se nešto događa. Nema onih pauza kao u velikom - rekao je Šime Fantela.

U svom CV-u može se pohvaliti time da je pobjeđivao i Luku Modrića.

- Da, ista smo generacija, pa smo u školi često igrali međusobno. Moj razred je češće pobjeđivao, imali smo više boljih nogometaša. Luka nije imao baš najbolje suigrače tad - nasmijao se Fantela, koji rado Modrića podsjeti na te dane.

- Kad se nekad susretnemo, sjeti se on tih utakmica i poraza. Ma dobro se nasmijemo - istaknuo je Fantela, koji danas igra i zabija za malonogometni klub Kontru. Zadarska je to momčad koja igra u prvoj županijskoj ligi.

- Prije šest ili sedam godina došao sam u Kontru, voditelju se svidjelo kako igram pa mi je rekao kako bi volio da ostanem. Igram koliko mogu. U travnju polako počnu regate, ali na jesen i zimu imam nešto vremena. Imamo jedan trening tjedno i utakmicu vikendom - kaže Šime.

Igrači iz drugih momčadi znaju tko je zlatni jedriličar, no nije zbog toga njihova meta.

- Ma svi su odlični i korektni. Nikad nisam imao problema, niti me netko ozlijedio - istaknuo je Fantela, koji je jučer Vrsima utrpao dva gola.

- Iskreno, veći mi je gušt dodati. Dobra asistencija više me usrećuje - kaže olimpijski pobjednik.

Igrao je Šime i “veliki” nogomet. Trenirao je u NK Arbanasima.

- Bio sam tamo od 13. do 15. godine. Igor Marenić i ja nismo tad imali kondicijskog trenera, pa mi je igranje nogometa bilo važno za kondiciju. Bio sam vezni i nisam bio loš. Vjerujem da bih napravio dobru karijeru, no teško mi je govoriti bih li igrao u nekom boljem svjetskom klubu. Možda uz boljeg menadžera - nasmijao se.

Fanteli smo rekli da bi mu Dinamo bio najbolja odskočna daska.

- Niti Hajduk, niti Dinamo mi ne znače mnogo. Ja sam navijač Zadra i reprezentacije. HNL toliko niti ne pratim, radije pogledam Ligu prvaka - kaže Fantela, koji zlatnog jedriličarskog partnera Igora Marenića nije nagovorio na igranje malog nogometa.

- Dobar je i Igor igrač, ali njega ovo što ja radim ipak ne zanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu