Obavijesti

Sport

Komentari 1

Farahov 'double double', SAD najbrži u štafetama 4 x 400m

Farahov 'double double', SAD najbrži u štafetama 4 x 400m
1

Posljednja stadionska atletska večer bila je slavodobitna za britansku legendu Moa Faraha koji je osvojio četvrto olimpijsko zlato, a u štafetama 4 x 400 metara zlata su otišla u SAD, a srebra u Jamajku

VIDEO

Nakon što je u prije četiri godine u Londonu pobijedio na 5 i 10 km, britanski atletičar Mo Farah isto je učinio i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Farah je postao tek drugi atletičar u povijesti kojem je to uspjelo nakon sjajnog Finca Lassea Virena kojem je to uspjelo 1972. u Munchenu i 1976. u Montrealu. Farah je pobijedio s rezultatom 13:03.30 ispred Amerikanca Paula Kipkemoia Chelima (13:03.90) i Etiopljanina Hagosa Gebrhiweta (13:04.35)               

Na 1500 metara iznenađujuće je pobijedio Amerikanac Matthew Centrowitz s rezultatom 3:50.00, čak 25 sekundi sporijim od svjetskog rekorda. Amerikanci su posljednji put u ovoj disciplini slavili davne 1908. godine kada je pobijedio Mel Sheppard

Centrowitz je prije četiri godine u Londonu bio četvrti, a do sada je najveći uspjeh ostvario na svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. gdje je bio drugi. Srebro je osvojio zlatni iz Londona Alžirac Taoufik Makhloufi (3:50.11), dok je treći bio srebrni iz Pekinga Novozelanđanin Nicholas Willis (3:50.24). Trostruki svjetski prvak i zlatni iz Pekinga Kenijac Asbel Kiprop bio je tek šesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U bacanju koplja slavio je Nijemac Thomas Rohler bacivši koplje 90,30 metara. Drugi je bio aktualni svjetski prvak Kenijac Julius Yego sa 88,24 m, a broncu je osvojio olimpijski pobjednik iz Londona Keshorn Walcott iz Trinidad i Tobaga. 

Na 800 m zlato je očekivano osvojila Južnoafrikanka Caster Semenya s rezultatom 1:55.28 ispred Francine Niyonsabe iz Burundija (1:56.49) i Kenijke Margaret Wambui (1:56.89). Semenya je u Londonu bila druga, no sada se uspela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Prije četiri godine slavila je Ruskinja Marija Savinova, no ruskim atletičarima je u Riju bio je zabranjen nastup. 

U utrci 4x400 metara za žene slavile su Amerikanke Courtney Okolo, Natasha Hastings, Phyllis Francis i Allyson Felix  s rezultatom 3:19.06. osvojivši šesto uzastopno zlato za svoju zemlju u ovoj disciplini. Za Felix je to bilo deveto olimpijsko odličje, pri čemu šesto zlato. Felix je u Riju bila zlatna i u utrci štafeta 4x100m, te srebrna na 400 m. Srebro su osvojile Jamajčanke Stephenie McPherson, Anneisha McLaughlin-Whilby, Shericka Jackson i Novlene Williams-Mills (3:20.34), a Britanke Eilidh Doyle, Anyika Onuora, Emily Diamond i Christine Ohuruogu su bile treće (3:25.88).

Kod atletičara u utrci štafeta 4x400m pobijedili su također Amerikanci Arman Hall, Tony McQuay, Gil Roberts i LaShawn Merritt s rezultatom 2 :57.30. Srebro je opet otišlo u Jamajku (2:58.16), a broncu je osvojila štafeta Bahama (2:58.49).

Na programu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru ostala je još samo jedna atletska disciplina - muški maraton koji je na rasporedu u nedjelju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...