Obavijesti

Sport

Komentari 21

Faraon i on dva vršnjaka: Brani s 45 godina, skinuo je penal...

Faraon i on dva vršnjaka: Brani s 45 godina, skinuo je penal...
12

Egipatski izbornik Hector Cuper na gol je protiv Saudijske Arabije stavio Essama El Hadaryja, koji je s 45 godina, pet mjeseci i 10 dana postao najstariji igrač koji je nastupio u povijesti svjetskih prvenstava

VIDEO

Kad je Essam El-Hadary 1993. godine branio za egipatski klub Damiettu, Mahmoud Trezeguet još se nije ni rodio. El-Hadary i Trezeguet izašli su na teren u prvih 11 u dresu Egipta protiv Saudijske Arabije u 3. kolu skupine A.

Bila je to utakmica nevažna za plasman, Egipat i Saudijska Arabija nisu imali šanse proći. Saudijci su slavili 2-1 golom u 95. minuti.

El-Hadary je stao na gol s 45 godina, pet mjeseci i 10 dana srušivši rekord kolumbijskog golmana Farida Mondragona koji je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu zaigrao protiv Japana u dobi od 43 godine i tri dana.

World Cup - Group A - Saudi Arabia vs Egypt

Rekorder obranio penal

Egipat je nakon poraza od Urugvaja (0-1) i Rusije (1-3)  u prva dva nastupa izgubio sve izglede za prolazak u osminu finala i prije susreta sa Saudijskom Arabijom pa je izbornik "faraona" Hector Cuper na oproštaju od natjecanja odlučio dati El-Hadaryju mogućnost da se upiše u knjige rekorda.

El-Hadary mu je vratio obranjenim penalom Saudijcima u prvom poluvremenu. Svi su mu potrčali u zagrljaj, bio je to emotivan trenutak Egipta na Svjetskom prvenstvu.

Primio je El-Hadary gol u tom prvom dijelu, drugi penal nije uspio obraniti, ali to mu baš nitko neće zamjeriti. No 153. nastup za reprezentaciju, prvi na SP-u, neće El Hadary pamtiti po dobrome. 

Primio je gol u 95. minuti i oprostio se od SP-a porazom, kao i Mohamed Salah.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske