Obavijesti

Sport

Komentari 9

Federer ide na Olimpijske igre: Srce je odlučilo da ih igram...

Federer ide na Olimpijske igre: Srce je odlučilo da ih igram...
1

trenutno Federer ne ispunjava uvjete za nastup jer tenisači, oni kojima to renking dopušta, moraju međuolimpijskom razdoblju barem triput nastupiti za reprezentaciju u Davis Cupu.

VIDEO

Svaki bi mi turnir mogao biti posljednji, ponovit će Roger Federer u pravilu ako ga pitate dokad misli igrati. Jer "dosadnim" novinarima nema što drugi reći.

Pokretanje videa...

00:15

Sada bi, pak, novinari mogli promijeniti pitanje u "misli li igrati i poslije Olimpijskih igara u Tokiju" budući da je Švicarac izrazio želju da dogodine opet nastupa na najvećem sportskom događaju. 

- Već tjednima razmatram sa svojim timom što bih trebao igrati poslije Wimbledona, a prije US Opena i na kraju je srce odlučilo da bih htio na Olimpijske igre još jednom - rekao je Švicarac u Tokiju gdje je u ponedjeljak odradio ekshibiciju protiv Johna Isnera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izgubio finale u Londonu

Međutim, trenutno ne ispunjava uvjete za nastup jer tenisači, oni kojima to renking dopušta, moraju međuolimpijskom razdoblju barem triput nastupiti za reprezentaciju u Davis Cupu s tim da jedan od tih nastupa mora biti u olimpijskoj ili predolimpijskoj godini. Federer, pak, nastup nema od 2015., no za njega će se već napraviti ustupak. Jer to je Federer.

- Dva puta nosio sam zastavu svoje zemlje, u Ateni i Pekingu, osvojio sam zlato i srebro, pa bih volio ponovo pokušati nešto osvojiti za Švicarsku.

Uz Atenu i Peking Federer je igrao i u Sydneyju te Londonu, dok ga je ozljeda spriječila da igra i u Riju na prošlom OI-ju. Spomenuto zlato koje je osvojio jest iz konkurencije parova s Warinkom u Pekingu, dok je četiri godine kasnije u Wimbledonu, gdje se igrao olimpijski turnir, izgubio finale od Murrayja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov