Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Federer proslavio 38. rođendan pa otkrio tajnu dugovječnosti

None Foto: HANNAH MCKAY

Morate biti sretni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju, govori od danas 38-godišnji Federer

Navikao je da mu organizatori Rogers Cupa, bilo to u Torontu ili Montrealu, prirede tortu i malu proslavu na terenu, ako je tog dana igrao, ali Roger Federer ove je godine svoj dan odlučio proslaviti udaljen od teniskih obaveza.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, za većinu bez dvojbe i najveći, danas je napunio 38 godina i ako ga pitate dokad još misli igrati, neće vam precizno odgovoriti. No hoće što ga još uvijek drži motiviranog.

Dijeta i spavanje

- Morate biti sretni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna je strast u svemu što radite. Tenis je životna škola, svaki dan upoznajete nove ljude.

Federer nikada, ali baš nikada, nije predao meč koji je započeo, a odigrao ih je 1487 (1222 - 265). Nevjerojatan podatak kakva je i cijela njegova karijera koja broji 20 Grand Slam naslova i ukupno 102 turnirske titule. Nekakva tajna tu definitivno mora postojati.

- Tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, jest u dijeti i spavanju, istezanju te masaži. To samo svjedoči profesionalizaciji sporta.

Iako nitko ne bi htio da taj dan dođe, jednom će i Švicarac objaviti da je bilo dosta. Što će onda raditi?

- Sumnjam da ću biti komentator ili trener. Bit ću s djecom jer volim biti u Švicarskoj. Više od dvadeset tjedana godišnje nisam kod kuće, bilo je toga previše u posljednjih 20 godina.

Zato uživajmo u njemu dok još možemo. Počevši od Cincinnatija sljedećeg tjedna.

Komentari (9)
  • Ovo je nevjerovatno nisam ni znao da ovaj gospodin nikad nije predao mec...svaka mu cast

    8. 8. 2019,   16:43
  • Najveci ikad.Teniski Mozart, tenisko bozanstvo.jedan i jedini Roger Federer!!!

    8. 8. 2019,   17:06
  • Leo MESSI,Roger FEDERER,Michael JORDAN,Ivano BALIC,Michael Schumacher!! Uvjerljivo NAJVEĆI U POVIJESTI IGRAČI U SVOJIM SPORTOVIMA BEZ IKAKVE KONKURENCIJE!! 🙌Jedino to neće priznati oni koji imaju malo manje pojma od sportu!! LP svima!!

    9. 8. 2019,   11:15