Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ferrari je predstavio bolid za novu sezonu, 'agresivni' F2012

None Foto: ferrari.com 3

Na službenim stranicama Ferrarija predstavljen je bolid za novu sezonu Formule 1. U Ferrariju vjeruju da će se Massa i Alonso s F2012 moći boriti za naslov prvaka

Ferrari je predstavio bolid, 58. po redu otkako se natječe u najelitnijem automobilističkom natjecanju, kojim u novoj sezoni namjerava vratiti naslov prvaka u Maranello. Novi Ferrari F2012 predstavljen je na internetu, a već se na prvi pogled značajno razlikuje od prošlogodišnjeg.

- Novi je bolid poprilično agresivan. Prilično je izmijenjen. Siguran sam da se s njime možemo boriti za naslov, ali najprije moramo odraditi testiranja no uvjeren sam da ove sezone Ferrari može biti ispred svih - rekao je Felipe Massa koji će i ove sezone voziti za momčad 'propetog konjića'.

- Obećajem navijačima da ćemo se boriti za naslov. Ovo je moja treća godina u Ferrariju i odlučniji sam nego ikad. Želim biti na postolju i slaviti - složio se momčadskim kolegom i Fernando Alonso.

Momčad Ferrarija nakon predstavljanja bolida seli se u Jerez de la Frontera u Španjolskoj gdje će odraditi prva testiranja. Pred njima je 12 dana testova kako bi na start nove sezone donijeli pouzdan, pobjednički bolid.

Komentari (15)
  • koja njuška :)

    4. 2. 2012,   10:35
  • nadajmo se da lipota ne ovisi o brzini, inače ova grba na nosu služi za odbijanje zraka u gornji usis zraka za hlađenje motora iznad pilotove glave ali moglo se to izvesti "smoother" kao i kod mclarena... izgled-gadan ali doduše pokazat će se za dva mjeseca Forza Tifosi ..

    4. 2. 2012,   10:52
  • Sretno alonso i Massa :)...Bolid je ljep i solidan, nije prejako ljep.Bitno da je brži i borba za naslov :)

    4. 2. 2012,   15:49