Obavijesti

Sport

Komentari 65

Ferrari se vratio! Vettel pomeo Hamiltona u prvoj utrci sezone

Ferrari se vratio! Vettel pomeo Hamiltona u prvoj utrci sezone
17

Sjajna vožnja i strategija ekipe iz Maranella koja je prošle sezone imala jako puno problema i razočaranja. Vettelu je ovo 43. pobjeda u karijeri i prva od Singapura 2015. godine

VIDEO

Sebastian Vettel slavio je u prvoj utrci sezone u Australiji! Ferrarijev vozač bio je brži od dva Merceseda, Lewisa Hamiltona na drugom i Valtterija Bottasa na trećem mjestu. Koliko su dugo i željno Ferrarijevi navijači ovo iščekivali pokazuju i scene nakon utrke kad su izašli na stazu dok su bolidi još jurili po njoj!

Ferrari je slavio na otvaranju sezone nakon šest godina.

POGLEDAJTE START

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Ovo je bilo nevjerojatno!

Sjajna vožnja i strategija ekipe iz Maranella koja je prošle sezone imala jako puno problema i razočaranja. Vettelu je ovo 43. pobjeda u karijeri i prva od Singapura 2015.

Ovaj put bio je bolji vozač od Hamiltona, koji mu je nakon utrke čestitao i dobacio:

- Drugi put!

Nezgoda sa šampanjcem

- Uh, ovo je bilo nevjerojatno! Sjajna utrka, ljudi su izašli na stazu s Ferrarijevim zastavama... Početak sezone iz snova - rekao je pobjednik Australije Sebastian Vettel.

- Još je dug put pred nama, ali sad smo u sedmom nebu. Uživat ćemo. No ima i stvari s kojima nisam baš zadovoljan, primjerice, kako sam startao. Dobri su novi bolidi, možeš ih tjerati do krajnjih granica i izdržat će - dodao je Vettel.

Vidjelo se da dugo nije pobijedio. Imao je problema s otvaranjem šampanjca, a kad ga je otvorio, umjesto ostale vozače, prvo je zalio sebe.

- Svaka čast Ferrariju i Vettelu. Mi smo se mučili s gumama, morali smo to promijeniti, ali super je vidjeti sve ove ljude na stazi. Idemo dalje - rekao je Hamilton.

Formula One - F1 - Australian Grand Prix - Melbourne, Australia

Bez safety cara? E to je čudno

Nakon prvog zavoja vodeća petorka izašla na istim pozicijama kao i na startu, a Lewis Hamilton se nije uspio odvojiti od Ferrarijevog Nijemca. Poredak se nije mijenjao, a u 18. krugu Hamilton ulazi u boks na promjenu guma.

Vratio se pokoju sekundu iza Maxa Verstappena u Red Bullu, koji je držao peto mjesto, ali, također je držao i Hamiltona iza sebe. Nije Lewis uspio proći maldog Nizozemca, što je fantastično iskoristio Vettel, koji je odvezao nekoliko brzih krugova i nakon promjene guma zadržao poziciju ispred Verstappena i Hamiltona. 

Bottas se pred kraj utrke počeo približavati Hamiltonu, međutim, nije napadao. Kimi Raikkonen u Ferrariju nije napravio ništa posebno u utrci. Gdje je startao, tamo je završio. Četvrtu poziciju zadržao je bez problema iako mu se opasno počeo približavati Verstappen.

Utrku je iz boksa startao Daniel Ricciardo u Red Bullu, ali do cilja nije došao. Interesantan je podatak da u utrci nije bilo sigurnosnog automobila, koji na stazi u Melbourneu izlazi vrlo često.

VIDEO: SLAVLJE FERRARIJA

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio