Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ferrarijev mehaničar iz bolnice: Sve je u redu, hvala na brizi...

None Foto: Instagram

Ferrarijev mehaničar, kojemu je na utrci Velike nagrade Bahreina u nedjelju Kimi Raikkonen prešao preko noge nakon što je prerano krenuo iz boksa, poslao je preko Instagrama poruku iz bolnice

Francesco Cigarini, Ferrarijev mehaničar, koji je nezgodno stradao na nedjeljnoj utrci Velike nagrade Bahreina kada mu je Kimi Raikkonen (38) prešao preko noge, 'zaradio' je prijelom goljenične i lisne kosti.

Operiran je u bolnici u Bahreinu, a sudeći prema njegovoj objavi na Instagramu, operacija je dobro prošla. Uz sliku iz bolničkog kreveta na kojoj drži palac gore napisao je:

- Operacija je prošla dobro. Veliko hvala svima na brizi.

Raikkonen je prerano dobio zeleno svijetlo za izlazak iz boksa što je rezultiralo ovom nesrećom. Tim se odmah oglasio na Twitteru:

- Naš mehaničar prevezen je u bolnicu - napisali su i kasnije dodali o kakvoj se ozljedi radi.

Pobjednik utrke Sebastian Vettel također se obratio javnosti nakon utrke:

- Osjećaji su pomiješani, šaljem mu svoje najbolje želje i znam da se cijela ekipa brine za njega.

Nakon utrke oglasio se i Raikkonen na službenoj stranici Ferrarija:

- Što se dogodilo našem mehaničaru Francescu danas u boksu je vrlo nesretno. Žao mi je i nadam se da će ubrzo biti dobro. Uvijek je loše kada se netko ozlijedi, ali siguran sam da se najbolji ljudi brinu za njega i želim mu brz oporavak.

- Što se same nesreće tiče, sve što znam je da sam krenuo kada sam ugledao zeleno svijetlo. Nemoguće je da ja skužim da nešto nije u redu sa zadnjim lijevim kotačem. Vidio sam da je netko ozlijeđen i odmah mi je iz tima rečeno da stanem. Nažalost, nešto je pošlo po zlu i morat ćemo to istražiti.

Ova nesreća obilježila je utrku i tako zasjenila Vettelovu pobjedu, koji je trenutno vodeći u redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 50 bodova, iza njega je Hamilton sa 33, a treći je Bottas sa 22. Sljedeća utrka za Veliku nagradu Kine je na rasporedu za tjedan dana.

Komentari (7)
  • ..I još nešto, ovo je i mehaničareva greška, tačno se zna položaj i mjesto svakom mehaničaru , baš da zbog brzine i mogućih grešaka ne dođe do incidenata..!!!..tijelo ispred bolida može da drži samo mehaničar koji podiže prednje krilo i niko više, to treniraju sedam dana u neđelji..!!!

    10. 4. 2018,   12:36
  • ..Ponovo forsirate netačne podatke, Kimi je krenuo kad mu je dat znak,pogriješio je neko drugi, zašto namećete čovjeku krivicu..mehaničaru , brz oporavak..!!..

    10. 4. 2018,   12:29
  • Pa nije mu Kimi prešao preko noge, nego zadnji kotač bolida....dajte nejte!

    10. 4. 2018,   08:21