Obavijesti

Sport

Komentari 64

Ferrariju prvo slavlje u sezoni! Vettel je nadmudrio Hamiltona

Ferrariju prvo slavlje u sezoni! Vettel je nadmudrio Hamiltona
1

Ključan trenutak utrke dogodio se nakon što je Grosjean parkirao bolid sa strane, a Vettel taktički otišao promijeniti gume. Izašao je ispred Hamiltona i slavio u prvoj utrci sezone

VIDEO

Iako je četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel po završetku Velike nagrade Australije, prve utrke u novoj sezoni, rekao kako još uvijek imaju puno toga za odraditi i napredovati, Ferrari je dobru formu s predsezonskog testiranja nastavio i u natjecateljskom dijelu sezone! Nijemac je pretekao aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona pod sigurnosnim automobilom, sačuvao prednost punih 30 krugova i slavio na otvaranju nove sezone.

Hamilton je fantastično najavio ulazak u utrku, koja je zbog nove regulative F1 počela deset minuta kasnije. Osvojio je pole poziciju rekordom Albert Parka i to sa šest desetinki prednosti nad drugoplasiranim Raikkonenom. Nikome nije bilo jasno kako je Hamilton uspio izgraditi toliku prednost u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi budući da su do tada snage Mercedesa i Ferrarija bile izjednačene. Ferrarijevi piloti su se kasnije šalili da je u Q3 uključio poseban gumb za dodatnu snagu.

Start utrke u Melbourneu nije donio prevelika uzbuđenja. Hamilton je odlično startao, Raikkonen je zadržao drugu, a Vettel treću poziciju. Haasov Kevin Magnussen prestigao je Ricciarda i Verstappena i neočekivano držao četvrtu poziciju 23 kruga. No, onda je uslijedio šok kada je morao parkirati bolid uz stazu zbog pogreške vlastite momčadi. Čini se da su nepravilno pričvrstili stražnji kotač.

Isto se dogodilo i s drugim vozačem Haasa Romainom Grosjeanom koji je dva kruga kasnije morao odustati zbog istog problema. Haas cilja visoko ove sezone budući da u bolidu ima odličan Ferrarijev motor, a uspio je postaviti konfiguracije i izgraditi iznenađujuće kvalitetan i konkurentan bolid. No, ako će se ovakve greške događati tijekom sezone malo je razloga za slavlje i optimizam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ključan trenutak utrke dogodio se upravo tada jer je zbog Grosjeanova bolida na stazi vrijedilo pravilo virtualnog sigurnosnog automobila. Ferrari je napravio odličan potez kada je u tom trenutku pozvao Vettela na prvu i jedinu promjenu guma dok je Hamilton zbog brzinskog ograničenja na stazi ostao predaleko i Nijemac je uspio izaći ispred njega.

Do kraja utrke vodile su se bitke, a najzanimljivija bila je ona za prvo mjesto. No, Hamilton je napravio kardinalnu grešku nakon što je odlučio napasti Vettela i izgubio vrijedne dvije sekunde koje kasnije nije uspio nadoknaditi. Njegov momčadski kolega Valtteri Bottas završio je na osmom mjestu nakon što je slupao bolid u kvalifikacijama dok je najbolju trojku dopunio Kimi Raikkonen.

Finac je posljednjih 20-ak krugova odolijevao napadima Daniela Ricciarda i stigao do vrijednog postolja.

Odličnu utrku imao je i McLaren. Imali su određenih poteškoća u predsezoni, ali Fernando Alonso je stigao do fantastičnog petog mjesta dok je Stoffel Vandoorne završio deveti!

Iduća utrka vozi se za Veliku nagradu Bahreina za dva tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet