Obavijesti

Sport

Komentari 50

'Usred noći sam sjeo u auto, Maldiniju nisam mogao reći ne'

'Usred noći sam sjeo u auto, Maldiniju nisam mogao reći ne'
7

Fifa je sama objavila kako Zvonimir Boban odlazi u AC Milan. 'Vraćam se u moju obitelj, moja je goruća želja da pomognem mojem slavnom klubu', izjavio je Boban

VIDEO

Službeno je: Zvonimir Boban odlazi iz Fife i vraća se u Milan u kojem je kao nogometaš osvojio sve što se pod kapom nebeskom u nogometu može osvojiti!

Potvrdila je to sama Fifa na svojim službenim stranicama zahvaljujući se, riječima predsjednika Giannija Infantina, našem Bobanu na svemu što je u tri godine napravio radeći za svjetsku krovnu nogometnu organizaciju.

Zvonimir Boban, Fifa Deputy Secretary General gestures during the Dubai International Sports Conference in Dubai

Boban je na rastanku istaknuo:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Klub Milan, grad Milano i Italia su moja obitelj. Dakle vraćam se mojoj obitelji, AC Milanu. Goruća mi je želja da pomognem mojem slavnom klubu, da ga vratimo tamo gdje mu je i mjesto. A nakon tri predivne godine u Švicarskoj i Zürich će zauvijek imati posebno mjesto u mojem srcu - izjavio je Boban.

Infatino je Bobana nazvao 'najboljim mogućim utjelovljenjem nogometa' te podvukao kako je i 'svojim radom u Fifi potvrdio posvećenost, srčanost i strast s kojima je nekada igrao nogomet'.

Bobanu je 50 godina. Posljednje tri bio je drugi čovjek svjetskog nogometa! Radio je kao zamjenik generalnog sekretara Infantina i njegov glavni savjetnik na strateški najvažnijim nogometnim temama.

- Uvijek ću biti zahvalan Gianniju Infantinu, iako je Interista, na šansi koju mi je dao nakon što je izabran za generalnog sekretara Fife. Time što je za svog zamjenika izabrao bivšeg nogometaša potvrdio je dosljednost vlastitom motu 'Vraćamo nogomet u Fifu i vraćamo Fifu u nogomet' - kaže Boban.

- Ponosan sam i počašćen što smo zajedno vratili ugled Fifi, odmaknuli je od skandala u kojima je bila. Kad se osvrnem prošle tri godine imam osjećaj istinske ispunjenosti sa mojim doprinosom svemu što smo si zacrtali kad smo se prihvatili posla. Povjereni su mi silno važni projekti: revolucionarni VAR, obnova klupskog SP-a i uspješna provedba kandidatura za SP 2026 - nastavio je velikan hrvatskog i svjetskog nogometa.

- Teško mi je otići iz Züricha, ali želja za povratkom u obitelj AC Milana jača je od svega - zaključio je Boban koji će s Infantinom biti nazočan na finalu U-20 Svjetskog prvenstva u Poljskoj ove subote.

Simbolički... Za rastanak i: kao sjećanje na početak. Jer Boban je 1987. osvojio isti taj Mundial, postao svjetski prvak, a tom u finalu, u 85. minuti dao gol pa onda još i zabio kad je priča otišla u penale.

O tome koliki je značaj jednog hrvatskog sportskog djelatnika u najvažnijem sportu na svijetu svjedoči i komentar jedne druge legende, Engleza Garyja Linekera koji je na svom TW profilu napisao:

- Ovo je golemi gubitak za Fifu. Milan dobija veliko pojačanje, a Fifa gubi časnog čovjeka čiji je rad počeo praviti pozitivnu razliku u svjetskome nogometu.

Boban se u Milan vraća da bi napravio ono što je radio i u Fifi. Vratio ugled klubu, svojim imenom privlačio pojačanja. Bit će jedan od vodećih ljudi AC Milana (službeni naziv funkcije: Chief Football Officer) u kojem su oduševljeni povratkom Hrvata među rossonere:

- Bio si naša prošlost, a sada si dio naše budućnosti. AC Milan i Zvonimir Boban... Opet zajedno!

Boban će nadzirati sve nogometne aktivnosti u izravnoj koordinaciji sa generalnim direktorom Ivanom Gazidisom i tehničkim direktorom Paolom Maldinijem, još jednom Milanovom legendom koja ga je i nagovorila na povratak:

- Kada me Paolo nazvao momentalno sam sjeo u auto i usred noći došao kod njega doma, da vidim kako stoje stvari, kakvi su planovi i.. Nisam mogao Maldiniju i Milanu reći ne - oktrio je Boban.

Velemajstor, fajter, lider, pozitivac i pobjednik od prvih nogometnih koraka. Boban je odavno pokazao da ima veliko srce i strast prema svemu što voli. Dinamo, Hrvatska, Milan, nogomet... To je veliki, veliki Zvonimir Boban. Sretno mu opet na crveno-crnoj planeti...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi