Obavijesti

Sport

Komentari 4

Fifa je objavila cijeli izvještaj: Ovo je istina o korupciji u vrhu

Fifa je objavila cijeli izvještaj: Ovo je istina o korupciji u vrhu
1

U izvještaju se navodi i kako su tri Fifina člana Izvršnog odbora letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom zrakoplovu katarskog nogometnog saveza prije glasovanja za domaćinstvo SP-a

VIDEO

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kompletan izvještaj američkog odvjetnika Michaela Garcije o korupciji prilikom natječaja za domaćinstva svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022. godine.

FIFA je izvještaj na 403 stranice objavila na svojoj internetskoj stranici i to manje od 24 sata nakon što je njemački Bild objavio kako posjeduje kopiju tog izvještaja i da će ga u danima koji slijede objaviti sa svim detaljima.

Garcia je u prosincu 2014. godine podnio ostavku na funkciju iz protesta zbog načina postupanja s njegovim izveštajem.

Američki odvjetnik je, odlazeći s funkcije, naveo "nedostatak liderstva u FIFA-i", čiji su se čelnici jednoglasno složili da se objavi "pravno odgovarajuća verzija" tog izvještaja. U toj verziji na 42 stranice Katar je oslobođen navoda o korupciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bild tvrdi kako izvještaj sadrži niz optužbi na račun najviših predstavnika krovne nogometne organizacije koji su sudjelovali u izboru domaćina.

Njemačke novine navode podatak o iznosu dva milijuna dolara koji su isplaćeni desetogodišnjoj kćeri jednog Fifina službenika.

U izvještaju se navodi i kako su tri Fifina člana Izvršnog odbora letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom zrakoplovu katarskog nogometnog saveza prije glasovanja za domaćinstvo SP-a. 

U Garcijinom izvještaju stoj i kako je Akademija Aspire iz Katara imala odlučujuću ulogu u manipuliranju s članovima IO-a FIFA-e koji su imali pravo glasa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola