Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fifa odlučila: Kina je domaćin Svjetskog klupskog prvenstva

None Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Trenutačna verzija klupskog svjetskog prvenstva okuplja sedam momčadi, među kojima je pobjednik Lige prvaka, a 2019. i 2020. će se održati u Kataru, a godinu kasnije u Kini i to proširena verzija...

Kina će biti domaćin prvog izdanja novog proširenog Klupskog svjetskog prvenstva sa 24 momčadi 2021. godine, izjavio je u četvrtak u Šangaju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

POGLEDAJTE VIDEO:

ŠTO JE OVO?! Riberyja na Fifi ne prepoznaju ni vlastita djeca, javio se PES

Infantino je kazao da će se klupsko svjetsko prvenstvo održati u lipnju i srpnju te godine te da će na njemu biti osam momčadi iz Europe, jedna iz Kine, jedna iz Oceanije te po tri iz preostalih konfederacija, a kriterij za odabir momčadi će biti otkriven idući tjedan.

Trenutačna verzija klupskog svjetskog prvenstva okuplja sedam momčadi, među kojima je pobjednik Lige prvaka. Svjetsko klupsko prvenstvo 2019. i 2020. će se održati u Kataru.

FIFA President Gianni Infantino attends the association's council meeting in Shanghai | Autor: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Infantino je također najavio da će domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. biti odabrani na kongresu FIFA-e.

Jedna od važnijih odluka donesenih na Vijeću FIFA-e u Šangaju je ulaganje milijarde dolara u ženski nogomet u sljedeće četiri godine.

 

Komentari (3)
  • Novac je odlučio !!!

    24. 10. 2019,   13:20
  • Ženski nogomet. Hahahaha.

    24. 10. 2019,   15:44