Obavijesti

Sport

Komentari 9

Fifa proširila SP klubova na 24 sudionika, velikani se pobunili

Fifa proširila SP klubova na 24 sudionika, velikani se pobunili
1

Nakon proširenja Svjetskog nogometnog prvenstva, Fifa se odlučila i na proširenje Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva. Nisu to dobro prihvatili europski velikani čiji je raspored ionako već prenatrpan

VIDEO

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje.

- Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni - rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a i dodao:

- Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija no na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju - dodao je prvi čovjek Fife.

Do sada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično - komentirao je Infantino tu temu.

Vijeće Fife u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu