Obavijesti

Sport

Komentari 3

Filip Hrgović dobio poštanski žig sa svojim likom i imenom

Nadam se da ću nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru dobiti poštansku marku. Možda jednoga dana i novčanicu sa svojim likom, našalio se boksač Filip Hrgović

VIDEO

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović dobio je još jedno priznanje. Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije (HDOFM), te Hrvatska pošta predstavili su poštanski žig posvećen Hrgovićevoj zlatnoj medalji osvojenoj na europskom prvenstvu u Bugarskoj.

- Ugodno sam iznenađen i počašćen što su se HDOFM i Hrvatska pošta sjetili moga europskog zlata. Nadam se da ću ih sljedeće godine, nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, "natjerati" da izdaju poštansku marku s mojim likom, a možda jednog dana dobijem i svoju novčanicu - našalio se Hrgović na prigodnoj svečanosti u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.

Najbolji hrvatski boksač i najbolji sportaš Zagreba u 2015. godini osvojio je zlatnu medalju u superteškoj kategoriji na Europskom prvenstvu u kolovozu u Bugarskoj. To je prvo hrvatsko zlato od osamostaljenja, a jedini koji je to uspio prije njega bio je legendarni Mate Parlov koji je naslov europskog prvaka osvajao dva puta 1971. u Madridu i 1973. godine u Beogradu.

Prigodnoj svečanosti su osim Filipa Hrgovića i njegova trenera Leonarda Pijetraja nazočili predsjednik i tajnik HDOFM-a Ivan Librić i Zdenko Brezarić, te Stela Prislan-Fujs iz Ureda za korporativni marketing i razvoj Hrvatske pošte.

- U početku ne bijaše poštanska marka, kako se često misli, nego poštanski žig. Dva stoljeća prije pojave prve marke počeo se u Velikoj Britaniji koristiti prvi poštanski žig. Posebno mi je drago da u suradnji s HDOFM-om nakon niza godina možemo prigodnim žigom obilježiti veliki boksački rezultat Filipa Hrgovića - naglasila je Stela Prislan-Fujs, dodavši da će sve pošiljke otpremljene tijekom današnjeg dana iz poštanskog ureda u Jurišićevoj ulici nositi žig posvećen Filipu Hrgoviću.

Tajnik HDOFM-a Zdenko Brezarić otkrio nam je da se radi o tek četvrtom prigodnom poštanskom žigu s boksačkom tematikom od 1991. godine. Jedan je bio posvećen legendarnom Mati Parlovu, a dva Europskom boksačkom prvenstvu koje je 2004. godine održano u Puli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica