Obavijesti

Sport

Komentari 76

Hrgovićev tim: Dajte nam tog Wildera, spremni smo za njega

Hrgovićev tim: Dajte nam tog Wildera, spremni smo za njega
2

Protivnik Filipa Hrgovića zakasnio je na avion pa se nije pojavio jučer na konferenciji za novinare u Zagrebu. Tim 'El Animala' uvjeren je u pobjedu, a trener Pedro Diaz kaže kako su već danas spremni i za Wildera

VIDEO

Izazivač Filipa Hrgovića, Ekvadorac Ytalo Perea, nije se pojavio na konferenciji za novinare jer je zakasnio na avion. Hrgović će prvi put braniti titulu međunarodnog WBC prvaka 8. prosinca u dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO

Konferencija za novinare Filipa Hrgovića uoči meča za obranu titule internacionalnog WBC prvaka. Ytalo Perea zakasnio na avion... Reporterka: Nina Midžor

Objavljuje 24sata Sport u Srijeda, 5. prosinca 2018.

Filip je samouvjeren i siguran u svoju pobjedu, iako je bio oprezniji nego jučer na otvorenom treningu oko najave nokauta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako se otvori prilika naravno da ću ići na nokaut, ali spreman sam i za 12 rundi - rekao je Hrgović tri dana uoči borbe.

Ytalo Perea (25) je Ekvadorac, iz 16 mečeva ima 11 pobjeda, a 2011. senzacionalno je osvojio zlato na Panameričkim igrama. 

Perea je bio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Pobijedio je Dominica Breazalea i Simona Keana u kvalifikacijama, ali je naletio na kasnijeg olimpijskog viceprvaka, Talijana Roberta Cammarellea, koji je u finalu izgubio od Anthonyja Joshue.

Na pitanje treneru Diazu, kako se Filip snalazi s promjenama taktike i načina borbe, obzirom da je sad u profesionalnom boksu, Hrgović je uskočio: 

- Ja sam najbolji boksač na svijetu, sad samo radimo na tome da budem još superiorniji - rekao je Filip.

VIDEO: Hrgović se priprema za novi meč

Pokretanje videa...

01:18

Iako nema puno snimki Pereinih borbi, Hrgovićev trener Pedro Diaz istaknuo je kako mu to nije ni ključno obzirom da ga vrlo dobro poznaje. 

- Odličan je boksač, ima odličan tim, ali 'El Animal' će pobijediti - rekao je Diaz.

Na pitanje koliko je daleko od svjetske razine, rekao je da je Hrgović već danas spreman za borbu s najboljima.

- Ako nam date Wildera sutra, može! - rekao je Nisse  Sauerland, prvi čovjek promocije Sauerland, koja se brine za karijeru Filipa Hrgovića.

- Može i danas - ubacio se Filip.

- Ma, može i danas! Možda je to najbolje da kaže njegov trener, ali mi idemo za tim ljudima, mi lovimo mečeve protiv najboljih. Kao što Filip i njegov trener kažu, možemo se s najboljma boriti i danas - rekao je prvi čovjek promocije Sauerland.

Filip Hrgović osvojio je međunarodni WBC naslov spektakularnim nokautom protiv Amira Mansoura u rujnu ove godine u Areni Zagreb. Slavio je Filip u svih šest profesionalnih mečeva, pet puta je dobivao nokautom.

Taj će pojas braniti upravo  protiv Peree.

- Što se tiče boksačke tehnike, siguran sam da mogu sa svima boksati. Ali nije to samo boks, to je više od boksa. Ako želiš biti šampion, moraš proći puno stvari. Puno je boksača u svijetu koji mogu ući u ring s Wilderom, Joshuom i Furyjem i dobro odraditi meč, ali malo je onih koji mogu izdržati godine pritiska, godine discipline, žrtvovanja i medijske eksponiranosti i ostati na pravom putu. Sve je to test za mene, vidjet ćemo od čega sam i koliko vrijedim - dodao je Hrgović.

Ivana Habazin imat će u glavnoj predborbi priliku uzvratiti Evi Bajić za poraz iz 2013. 

- To mi je bio prvi poraz pa sam zato još motiviranija. Mislim da ću pobijediti. Kad u subotu uđem u taj ring mogu poginuti, ali neću izaći kao gubitnik - rekla je naša najbolja boksačica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener