Obavijesti

Sport

Komentari 159

Filip Hrgović: U ring ulazim s Thompsonovom 'Geni kameni'

Filip Hrgović: U ring ulazim s Thompsonovom 'Geni kameni'
1

ČEŠKA OPASNOST Filip Hrgović (25) večeras se u drugom profesionalnom meču bori protiv Čeha Pavela Šoura, koji ima svih šest pobjeda u karijeri (Arenasport 4, 20 sati)

VIDEO

Kad dođu najveći mečevi, oni za svjetski naslov, Thompsonova će pjesma dignuti cijeli narod na noge. To je i moja želja, da se crveno-bijele kockice vide u cijelom svijetu te da se ja borim za svoju domovinu i sve Hrvate učinim ponosnima, rekao je boksač Filip Hrgović

Mirko Filipović u ring je ulazio uz “Wild Boys” od Duran Durana, Željko Mavrović odabrao je “Simply The Best” od Tine Turner, dok će se Hrgović u svojoj profesionalnoj karijeri “nabrijavati” na “Geni, geni kameni” od Thompsona.

- Tu sam pjesmu odabrao zbog snažnih riječi, koje me motiviraju i daju mi snagu u tim trenucima pred samu borbu - kaže Hrgović.

Brončani iz Rija večeras u njemačkom Schwerinu ima svoj drugi profesionalni meč. Suparnik mu je Čeh Pavel Šour, koji je pobijedio u svih šest svojih borbi, a njih pet okončao nokautom. Filip je sa 101,6 kg dva kilograma lakši od suparnika.

- Visok je, teži od mene i neporažen. Moja prednost su brzina i snaga. Ma, iskusniji sam i bolji borac - istaknuo je samouvjereni Hrgović.

U prvom je meču za minutu i pol sredio iskusnog Brazilca Raphaela Zumbana Lovea. Nije mogao na bolji način početi profesionalnu karijeru, a odmah potom je potpisao ugovor s uglednom promotorskom kućom Sauerland Promotions.

✅ Official weigh-in for my second professional match!! 101.6 kilograms🌪🚀 Ready for the fight 👊🏻🥊 Stay tuned 👀

Posted by Filip Hrgović on 26. listopada 2017

- Ostavio sam snažan dojam na ljude tim brzim nokautom. Nitko nije to očekivao od mene. Mislim da ljudi iz profesionalnog boksa sad polažu velike nade u mene. Osjetio sam da imam veće poštovanje svih oko sebe - kaže Hrgović.

Filipova borba je jedna od tri glavne u noći te će biti emitirana diljem svijeta. I to je još jedna prilika da Hrgović skrene pozornost na sebe.

- Uoči svakog meča osjećam pritisak i nervozu, ali tako je već deset godina. Volio bih borbu završiti brzo, no spreman sam i na svih šest rundi. Imao sam odlične sparing-partnere i iznimno dobro sam fizički pripremljen. Imam snagu i da je potrebno boksati i 12 rundi - istaknuo je Hrgović.

Šour se već borio protiv jednog Hrvata. I jedino Antu Verunicu nije pobijedio nokautom, nego na bodove.

- Nisam kontaktirao Verunicu, njegov meč sa Šourom pogledao sam na YouTubeu. Vidio sam sve što me zanima i spreman sam za meč. Ipak, treba reći da je Čeh puno opasniji od Zumbana - rekao je hrvatski borac, koji se za meč trebao pripremati i sparirajući s Kubratom Pulevim. Bugarin se trebao u subotu boriti za teškaški naslov s Anthonyjem Joshuom, no morao je otkazati zbog ozljede.

- Odradio sam samo jedan sparing s Pulevim prije njegove ozljede. Ali zadovoljan sam, i jedan sparing s jednim tako visoko rangiranim borcem puno mi znači - kaže Filip.

Kad je Mavrović boksao u Njemačkoj, na tribinama je imao puno navijača. Vjerojatno će i Hrgović imati veliku potporu.

- Koliko znam, na meč ne dolazi nitko od moje obitelji. No dobro, možda netko sprema iznenađenje. Ako netko svrati, bit će mi drago, no ne zamaram se previše time. Nisam ni s kim u kontaktu, mobitel mi je ugašen tri tjedna, koncentriran sam samo na meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba