Obavijesti

Sport

Komentari 0

Filip Mihaljević: Od kamena s ramena došao sam sve do Rija

Filip Mihaljević: Od kamena s ramena došao sam sve do Rija
1

Na Olimpijskim igrama ću bacati kuglu, a 2,5 metra falila su da se plasiram i u disku, kaže Filip Mihaljević koji je prije pet godina još bio nogometaš

VIDEO

Prije pet godina još sam bio nogometaš, kad sam na seoskom natjecanju kamena s ramena pet kilograma tešku kuglu bacio 14,5 metara. Ljudi su bili začuđeni. Pobijedio sam neke starije i puno snažnije momke, rekao je Filip Mihaljević (21).

U publici je bio brat splitskog atletskog trenera Ivice Jakeljića, koji je Filipa preporučio ASK-u. Danas je Mihaljević olimpijac i brončani u bacanju kugle s ovogodišnjeg Svjetskog dvoranskog prvenstva.

- Igrao sam nogomet u Troglavu iz Livna. Bio sam stoper, prosječan igrač. Na vrijeme sam shvatio da neće biti ništa od velike karijere i unosnih transfera - kaže Mihaljević.

- Na početku atletske karijere nije bilo lako. U školu sam išao u Livnu, a u petak bih sjeo u bus i krenuo za Split, gdje sam trenirao do nedjelje. Nakon pola godine sam se preselio u Split - kaže Filip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danas je jedan od najperspektivnijih svjetskih bacača kugle, no paralelno baca i disk. I malo je nedostajalo da u Riju nastupi u dvije discipline.

- Normu za disk lovio sam do 1. lipnja. Bacio sam 62,5 metara, a norma je bila 65 metara. U Americi sam na školovanju, ondje se natječem i u disku. Šteta za Rio jer se kugla i disk ne preklapaju u terminima - istaknuo je Filip.

Možda u Tokiju ispiše povijest.

- Kad ojačam i skupim još iskustva, možda ću na velikim natjecanjima i nastupati u dvije discipline. Meni je kugla ipak prva - kaže Mihaljević, koji nije talentiran samo za bacačke discipline, umalo je postao i visaš.

- Došavši u Split, na testiranju skoka u vis preskočio sam 190 cm. Mislim da bih i u visu bio dobar, no kako je Ivica Jakeljić specijalist za bacačke discipline, ipak sam se priklonio disku i kugli - kaže.

Vrhunski rezultati osigurali su mu i stipendiju na sveučilištu Virginia. Studira ekologiju.

- Zašto? Uvijek sam volio prirodu, biologiju i kemiju, a i obitelj je u tome. Tata je inženjer poljoprivrede, brat je završio šumarski fakultet, a sestra Petra agronomiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...