Obavijesti

Sport

Komentari 1

Filip Ude spremniji nego ikad: U Riju ga zanima samo medalja

Filip Ude spremniji nego ikad: U Riju ga zanima samo medalja
1

Za nastup u finalu Ude će raditi vježbu s početnom ocjenom od 7.0 koja garantira medalju, a ako se izvede bez greške vjerojatno i onu najsjajniju

VIDEO

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude završio je u Rusiji posljednje pripreme za predstojeće Olimpijske igre i osjeća se spremnijim nego ikad za natjecanja koja ga čekaju u Rio de Janieru.

U ruskom nacionalnom olimpijskom centru "Ozero Krugloe" nedaleko Moskve desetodnevne pripreme je odrađivao u dva segmenta - simuliranje nastupa na natjecanju i kondicijsko održavanje forme - a uoči povratka u domovinu njegovi treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja zaključili su da je forma 30-godišnjeg Čakovčanina bolja nego uoči igara u Pekingu prije osam i u Londonu prije četiri godine.

Potvrdio je to i sam Filip Ude koji je izjavio kako se osjeća odlično te da ne može vjerovati da u godinama kada njegovi vršnjaci razmišljaju o umirovljenju trenira bolje nego ikad.

- Imam visoku razinu samopouzdanja i vjerujem kako će sve ići po planu - kazao je Ude. Pripreme u Rusiji dale su i odgovor na pitanje s kojom vježbom će Ude nastupati na kvalifikacijama olimpijskog turnira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vagalo se između početne ocjene od 6.5 ili 6.7, ali je na kraju odluka pala na težu vježbu od 6.7. Ta vježba, s kojom je Ude osvojio srebro na svjetskom prvenstvu prije dvije godine u kineskom Nanjingu, daje prostora za nekakvu manju grešku dok ona od 6.5 to ne može garantirati. 

Jaču vježbu odrađivao je u kontinuitetu bez većih problema tijekom svih dana u Rusiji, pokazavši pritom veliku psihičku stabilnost te je prevagnula ta opcija. Za nastup u finalu Ude će raditi vježbu s početnom ocjenom od 7.0 koja garantira medalju, a ako se izvede bez greške vjerojatno i onu najsjajniju. 

Najveći konkurenti natjecanja na konju s hvataljkama su mu Britanci Smith i Whitlock te Armenac Merdinyan.

- Odbrojavanje je počelo i svi jedva čekamo nastup u kvalifikacijama te smo sve podredili da izborimo finale - izjavio je Vukoja i dodao želju da kad to odbrojavanje završi Filip na svojim trećim Igrama osvoji ono po što je došao, za što je toliko mukutrpno radio.

- Želimo još jednom razveseliti sve Hrvate, sve Međimurce, sve Čakovčance - rekao je Vukoja, dok je Kriajimski kratko poručio: 

- Pripreme su odlično prošle i spremni smo!

Naša gimnastička ekspedicija  otputovat će 29. srpnja za Rio de Janeiro. Podium trening bit će održan 3. kolovoza, a kvalifikacije tri dana kasnije. Finale na konju s hvataljkama na rasporedu je 14. kolovoza.
 
Inače, Ude je pripreme odrađivao s najboljim ruskim gimnastičarima kod kojih je prisutna nervoza zbog mogućnosti da im se zabrani nastup u Rio de Janeiru.

Rusi smatraju kako krivnju zbog doping skandala ne smiju snositi svi sportaši, već oni koji su se ogriješili o zabarnu korištenja nedopuštenih supstanci. Ruska gimnastička reprezentacija otputovala je u Brazil, ali njezini članovi još uvijek ne znaju hoće li smjeti nastupati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...