Obavijesti

Sport

Komentari 242

Fotofiniš odlučio o pobjedniku: Srebro zlatnog sjaja D. Martina

Fotofiniš odlučio o pobjedniku: Srebro zlatnog sjaja D. Martina
13

Damir Martin Hrvatskoj je donio novu olimpijsku medalju, već treću na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a hrvatskom muškom veslanju jedinu koja mu je nedostajala, onu u samcu...

VIDEO

Kakva čudesna utrka u finalu samaca. Damir Martin odveslao je nevjerojatnu utrku i Hrvatskoj donio treću medalju u Rio de Janeiru, prvu srebrnu. O pobjedniku je odlučio fotofiniš, a Damir je bez zlata ostao za nekoliko tisućinki. Olimpijski pobjednik je iskusni Mahe Drysdale. Iako to tako otrcano zvuči, ovoga puta doista možemo reći - srebro zlatnog sjaja! Damire, ti si za nas zlatni.

Martin, Drysdale i Synek brzo su se nakon starta izdvojili kao glavni kandidati za zlatnu medalju, a u posljednjih je 500 metara kao prvi ušao Novozelanđanin. No Damir tada 'pali turbo' i nevjerojatnom završnicom prestiže Drysdalea. U posljednje metre fantastični je dvojac ušao izjednačen i na samom se kraju činilo da je Martin prestigao legendu svjetskog skifa.

I kad smo svi već počeli slaviti objavljen je fotofiniš na kojem se vidjelo da je Novozelađanin za tisućinku ispred našeg Damira. Šteta za izgubljeno zlato, no u istom trenutku Hrvatska je ponosna na nevjerojatan uspjeh Martina u prestižnoj veslačkoj disciplini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je veslačka velesila

Srebrom u samcu Hrvatska je sada upotpunila veslački 'grand slam'. U Sydneyu smo 2000. osvojili broncu u osmercu, četiri godine kasnije 2004. braća Skelin osvojila su srebro u dvojcu, u Londonu smo uzeli srebro u četvercu, a u Riju zlato u dvojcu te srebro Martin u samcu.

Opet srebro...

U Londonu je Damir uzeo srebro u četvercu, a onda silom prilika preselio u samac te pokazao da je i tu sami svjetski vrh. Damir Martin u samcu trenira tek nešto više od dvije godine, no i to mu je bilo dovoljno da uđe u sami svjetski vrh. A s obzirom na godine njegovih glavnih konkurenata Syneka (33) i Drysdalea (37) te Damirovih 28 jasno je da će upravo naš čudesni veslač dominirati u ovoj disciplini u godinama koje slijede.

FINALE SAMACA, TIJEK UTRKE

>>> Ili ipak ne, iako se u prvom trenutku učinilo da je Damir prvi, on i Drysdale su završili s istim vremenom, no o pobjedniku je odlučio fotofiniš u kojem je ipak, čini se, slavio Drysdale...

>>> Kraaaaj! Martin ima ZLATOOOOOOO

>>> Do kraja je ostalo 500 metara, ključan dio utrke. Martin je malo pao, prestigao ga je iskusni Drysdale

>>> Nakon kilometra veslanja Martin i dalje vodi gotovo s dvije sekunde prednosti...

>>> Nakon 500 metara Damir Martin vodi ispred Syneka i Drysdalea...

>>> Počelo je finale samaca, ajmo, Damire...

>>> Hrvatska je od 1992. na Olimpijskim igrama osvojila četiri veslačke medalje. Jednu u osmercu, jednu u četvercu te dvije u dvojcu. Martin bi medaljom u samcu, elitnoj disciplini, zaokružio čudesnu priču hrvatskog veslanja.

>>> Staza 1: Fournier, Staza 2: Ščarbačenia, Staza 3: Synek, Staza 4: Drysdale, Staza 5: Martin, Staza 6: Obreno

>>> Do prošle godine apsolutni vladari ove discipline bili su Novozelanđanin Mahe Drysdale (37) i Čeh Ondrej Synek (33), a sada se među njih dvojicu ugurao i Martin (28). A kako je najmlađi među njima pred Damirom je sjajna veslačka budućnost.

>>> - Nisam želio ići do maksimuma u polufinalu, ostavio sam nešto snage za finale - rekao je Martin nakon polufinalne utrke koju je završio s drugim vremenom, odmah iza Syneka.

>>> Finale samaca počinje u 15.32, Martin je u petoj stazi, odmah pokraj Drysdalea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...