Obavijesti

Sport

Komentari 0

Finale doigravanja: Boston se vratio iz Chicaga s "breakom"

Finale doigravanja: Boston se vratio iz Chicaga s "breakom"
1

Boston je slavio u drugoj utakmici koja je bila suprotnost prvoj, ali i pokazatelj kako će se serija razvijati. Igrala se sjajna obrana, a vratari su bili na najvišoj razini

VIDEO

Boston ima "break". To je najvažnija činjenica nakon druge utakmice i slavlja Bruinsa u Chicagu. Bila je to neizvjesna utakmica baš kao i prva na otvaranju serije no kao što je bilo i očekivano nije palo toliko puno pogodaka. Ponovo se ušlo u produžetak, ovaj puta je to bio samo jedan produžetak za razliku od prve utakmice kada su se igrala čak tri. Chicago je dominirao prvim dijelom utakmice, potvrdio to pogotkom no u ostatku utakmice nisu imali sreće. Boston je sada u prednosti, ima dvije domaće utakmice i ukoliko obje finišira sa svojom pobjedom biti će u velikoj prednosti.

Chicago je vršio opsadu gola Bostona u prvoj trećini no sjajni vratar Bruinsa, Tuukka Rask, odlično je branio i spašavao gostujuću momčad. Ipak Chicago dolazi u vodstvo u 12. minuti golom Patricka Sharpa kojem je to bio već deveti gol u ovogodišnjem playoffu. U nastavku utakmice Boston je ipak malo proigrao, uspostavio ravnotežu i u 15. minuti poravnava rezultat preko Kellya kojem je to zanimljivo bio prvijenac u ovogodišnjem playoffu. Tada su momčadi počele igrati fantastičnu obranu, Crawford i Rask na golovima zaključali su prilaz svojoj mreži i posljednjih 25 minuta utakmice golova nije bilo.

U produžetku i nije bilo jako puno dobrih prilika, a izdvojiti naravno valja 14. minutu kada Chicago gubi jedan pak u svojoj trećini, a Boston to kažnjava na najteži mogući način. Seguin je poslužio Paillea koji odmjerenim udarcem postavlja 1-1 u seriji i donosi svojoj momčadi prednost pred dvije domaće utakmice.

Powerplay gola nije bilo iako su obje ekipe imale prilika. Boston dvije, a Chicago tri šanse sa igračem više no niti jedna nije iskorištena što sugerira čvrstinu obrane s obje strane. Velik broj pogodaka u prvoj utakmici nije realno stanje ove serije i na to se ne treba naviknuti. Druga utakmica pravi je pokazatelj i vodilja kroz finalnu seriju jer će obrana biti ključ.

Oba tima igrala su kroz sezonu fantastičnu obranu, a tako su nastavili i u finalu. Druga utakmica bila je obrambena bitka gdje je jedna pogreška odlučila, a takvom se može očekivati cijela serija. Chicago je u konačnici imao više udaraca, 34 naprema 28, no, to se može pripisati i prvoj trećini koja je bila daleko na njihovoj strani (19-4), dok je u ostalima Boston bio u prednosti po tom pitanju.

Vratari naravno ponovo vrhunski, Rask na golu Bostona oduševio je sa 33 obrane od 34 udarca za fantastičnih 97 posto, dok je s druge strane Crawford obranio 26 od 28 udaraca na nešto slabijih 92 posto.

- Izgledali su kao da imaju više igrača na ledu od nas prvu trećinu. Mislim da je bilo ključno što smo to preživjeli i što smo na kraju bili u minusu samo jedan gol. U pauzi smo se regrupirali i popravili svoju igru u nastavku. Jako loše smo otvorili utakmicu - kazao je vratar Bostona, Tuukka Rask, o katastrofalnoj prvoj trećini svoje momčadi.

- Ne mislimo ponovo u trećoj utakmici ponovo spavati prvu trećinu jer bi nam se to moglo malo jače obiti o glavu. Rask nas je spasio, pružio nam je šansu za pobjedu, no, kada smo pojednostavili svoju igru stvari su krenule bolje za nas. Moramo imati bolji startu u sljedeću utakmicu - kazao je napadač Bostona, Milan Lucic.

- Možda smo nešto ostavili u toj prvoj trećini. Imali smo šanse, udarce, dominaciju, sjajnu igru i sve ono kako smo planirali i željeli igrati. No pokazalo se kako se sve može preokrenuti tokom utakmice koja ipak ima tri trećine. Moramo biti bolji od toga, takvi padovi nam se ne smiju ponavljati - kazao je trener Chicaga, Joel Quenneville.

- Nismo nastavili igru iz prve trećine i to je jedini razlog što nismo izvukli pobjedu iz druge utakmice. Prepustili smo im posjed kojeg su imali malo previše i ishod je sasvim logičan. Nismo se dovoljno dobro kretali i to smo nažalost morali platiti - kazao je kapetan Chicaga, Jonathan Toews.

Boston sada ima prednost, no jasno je da ona ne znači ništa ukoliko ne dobiju obje domaće utakmice koje slijede. Imaju takozvani ´brejk´, no, ništa zbog toga neće biti lakše za njih. Ukoliko Chicago dobije jednu utakmicu u Bostonu naravno imati će ogromnu prednost jer dvije od tri zadnje utakmice igra kod kuće u Rose Centru. Bostonova jedina šansa je pobjeda u obje domaće utakmice i zato ipak imaju ulogu blagog favorita pred treći susret serije. Druga utakmica možda je pokazala kako će se igrati u ovoj seriji, čvrsto i obrambeno, dok prva utakmica ipak nije relevantna.

- Mislim da jako, jako dugo nismo odigrali ovako katastrofalnu prvu trećinu. Ne očekujem da se to ponavlja, vraćamo se u svoju dvoranu i moramo biti najbolji što znamo i možemo. Moramo naučiti iz toga i takve nam se stvari ne smiju ponavljati. Dečki su izvukli pouku i izuzetno su uzbuđeni zbog povratka pred domaću publiku - kazao je trener Bostona, Cloude Julien.

- To što smo izgubili nije do njih, nego je do nas, barem tako ja vjerujem. Mi smo počeli igrati loše, izgubili smo na brzini i to nam se obilo o glavu. Znamo da smo brži i čvršći i moramo to bolje iskoristiti, ovakve nam se stvari ne bi trebale ponavljati - kazao je napadač Chicaga, Marian Hossa.

Bostonu je ´out´ samo Campbell no to i nije neki hendikep, a on se neće vraćati više ove sezone. Drugi ozlijeđeni napadač Bruinsa, Horton, odigrao je drugu utakmicu i kako se čini biti će skroz spreman i za treći susret. Chicago s druge strane nema nikakvih problema oko izostanaka i može se reći kako je ovo finale pošteđeno izostanaka što daje puni sjaj igri jedne i druge momčadi.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka