Obavijesti

Sport

Komentari 281

Njemačka nakon drame penala izbacila Talijane za polufinale!

Njemačka nakon drame penala izbacila Talijane za polufinale!
14

Nakon izvođenja penala, Njemačka je uspjela proći Talijane za svoje novo polufinale. Tragičar 'azzurra' je Darmian kojeg je zaustavio Neuer, dok je Hector potvrdio prolazak 'elfa'

VIDEO

Hrvatima je Bordeaux ostao u lijepom sjećanju poslije velike pobjede protiv Španjolaca, a ostat će i Nijemcima od večeras. Uspjeli su proći svoju 'crnu mačku' Talijane, reprezentaciju koju nikada nisu pobijedili u nokaut fazi. 

I dalje Njemačka ne zna za pobjedu, ali to večeras pada u drugi plan jer odlaze u polufinale gdje čekaju pobjednika meča Francuska - Island koji je na rasporedu sutra. 

Očekivala se teška utakmica jer obje momčadi su poznate po odličnoj obrambenoj igri.

'Šahovska' bitka u prvih 45 minuta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Velika taktička bitka u najavi se i ostvarila u prvih 45 minuta. Polufinale je preveliki ulog za razvijanje ambicioznijih napadačkih ideja, pa su obje momčadi bile koncentrirane na snažnu defenzivu. 

Naravno, puno više je to bilo izraženo kod majstora obrane Talijana koji su čvrsto stali iza lopte te Nijemcima prepustili posjed. Jedno od dosadnijih poluvremena na Euru zaživilo je tek u posljednjih pet minuta svog trajanja, a Nijemci su u 40. minuti imali prvi udarac prema Buffonu. 

Kimmich je ubacio, Gomez pucao glavom, neprecizno. Dvije minute kasnije, Giaccherini probija po lijevoj strani, ubacuje u kazneni prostor Nijemaca gdje iz drugog plana natrčava Sturaro koji loše puca. Bila je to solidna šansa za 'azzurre' i najveće uzbuđenje u prvom poluvremenu.

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto sadržajniju utakmicu. Talijani kreću odlučnije, nastoje dijagonalama otvarati bočne pozicije, naročito onu lijevu na kojoj je Mattia De Sciglio. 

Obrana aktualnih svjetskih prvaka čistila je to bez većih poteškoća. Njemačka je nastojala kombinirati, pa je to Talijane tjeralo na pojačanu agresiju. 

Tako smo u razdoblju od 55. do 59. minute vidjeli tri žuta kartona za 'azzurre': Sturaro, De Sciglio i Parolo kažnjavani su od mađarskog suca Kassaija, a nesretni De Sciglio tim se kartonom 'isključio' iz polufinala u svakom slučaju.

Özil zabio za vodstvo, Gomez propustio potopiti 'azzurre'

No, u 65. minuti rezultat se miče s nule. Jonas Hector probio je desnu stranu talijanske obrane, uspio uz malo sreće isporučiti loptu Mesutu Özilu koji to bez problema realizira za vodstvo Nijemaca. 

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

Zna genijalni playmaker i zabiti, nije samo kralj asistencija. Dvije minute zatim, Mario Gomez imao je fantastičnu šansu za povećavanje prednosti. 

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

Izašao je sam pred Gianluigija Buffona, uspio se namjestiti na šut, no fenomenalni talijanski kapetan u 38. godini života lijepom paradom to izbija u korner. Pomogao mu je i Chiellini koji je pritrčao omesti njemačkog napadača.

Jerome Boateng ponovo postao viralni hit

Talijanska neuništivost zasjala je u 76. minuti. Visoku loptu u njemačkom kaznenom prostoru rukom je dirao Jerome Boateng i za Kassaija nije bilo dileme - penal.

Pomalo atipično, odgovornost preuzima 'libero' Leonardo Bonucci koji zabija u Neuerov lijevi kut. Tako je branič Bayerna ponovo postao viralni hit na internetu, a taman se zaboravilo Messijevo 'lomljenje kičme' na Nou Campu.

Njemački golman uspio je pročitati putanju udarca, ali ostao je prekratak. Talijani su se vratili u utakmicu, a do kraja su pokušavali nekoliko puta zaprijetiti, međutim, bez opasnosti po gol 'elfa'.

Nijemci su bili nešto aktivniji u produžecima, no čekali su se penali

Stoga se krenulo u produžetke koji na ovom Euru djeluju pomalo besmisleno. Ionako iscprljeni igrači poslije teških klupskih sezona u nokaut fazi teško pronalaze snagu za igranje tih pola sata, a prvih 15 minuta produžetaka u Bordeauxu prikazalo je težak pad tempa utakmice. 

Ista slika viđena je i u zadnjih 15 minuta utakmice, nešto aktivniji bili su Nijemci, no tu se samo čekao kraj utakmice, odnosno penali. Za tu je priliku Antonio Conte uveo napadača Simonea Zazu umjesto stopera Giorgija Chiellinija...

Conte uveo Zazu zbog penala, ovaj se osramotio

1. serija: Insigne vara Neuera, Kroos Buffona bez problema!
2. serija: Zaza prebacuje cijeli gol, ali i Mullera zaustavlja Buffon!
3. serija: Barzagli je siguran protiv Neuera, međutim, Ozil gađa stativu!
4. serija: Pelle poput Zaze fula cijeli gol, s druge strane Draxler je siguran!
5. serija: Bonuccija sjajno zaustavlja Neuer, ali Schweinsteiger prebacuje gol!
6. serija: Giaccherini je zabio, kao i Mats Hummels!
7. serija: Marco Parolo vara Neuera, kao i Joshua Kimmich!
8. serija: De Sciglio ne griješi, Boateng je također precizan!
9. serija: Neuer zaustavlja Mattea Darmiana, a Hector zabija za prolazak Njemačke!

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

1/4 finala Eura

Njemačka* - Italija 1-1 (Özil 65' / Bonucci (pen.) 78')

*Njemačka ide u polufinale poslije boljeg izvođenja penala

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna