Obavijesti

Sport

Komentari 83

Football Leaks: Ramos pao na doping testu, sve zataškano?!

Football Leaks: Ramos pao na doping testu, sve zataškano?!
5

Prema dokumentima Football Leaksa, kapetan Reala je bio pozitivan na deksametazon, koji je na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije, nakon finala Lige prvaka protiv Juventusa 2017.

VIDEO

Sergio Ramos, kapetan Real Madrida i španjolske nogometne reprezentacije, pao je na dopinškom testu 2017. godine, ali nije snosio kaznu, ni on ni Real Madrid, pokazuju nove informacije puštene preko Football Leaksa, piše njemački Spiegel.

Kako piše Spiegel, 4. lipnja 2017. godine u laboratorij austrijskog grada Seibersdorfa iz Walesa je stigao uzorak s kontrolnim brojem 3324822. Dan prije Real Madrid je u Cardiffu  pobijedio Juventus 4-1 i osvojio je Ligu prvaka. U pošiljci je bila bočica sa 110 mililitara urina jednog igrača Reala, uzorak koji je dao dan prije te utakmice. 

Što je deksametazon?

Nakon mjesec dana, 5. srpnja iste godine, iz austrijskog su laboratorija poslali nalaz u sjedište Uefe. Iz nalaza je bilo vidljivo da uzorak sadrži tragove deksametazona, sintetskog kortikosteroida, koji se koristi za ublažavanje boli i na listi je zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije dok traje natjecanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uefa je usporedila kontrolni broj uzorka i ispalo je da je igrač kojem su u pronašli nedozvoljenu supstancu - kapetan Reala Sergio Ramos. Taj slučaj nikad nije pušten u javnost, nikakav disciplinski postupak nije pokrenut, ni protiv igrača ni protiv Reala.

Zašto se Ramos tuširao, a nije smio?

Dva dana nakon što je u sjedište Uefe došao pozitivan dopinški test, član Uefinog antidopinškog odjela kontaktirao je Ramosa i zatražio ga da se očituje. Ramos je, kako piše Spiegel, rekao da mu je Realov doktor dan uoči utakmice dao dvije injekcije, jednu u rame i jednu u koljeno i da sve ostalo piše u liječničkom izvješću.

I na tome je ostalo.

Marca piše kako to nije prvi put da je Ramos prekršio antidopinška pravila.

Uefa: Sve je regularno

Liječnici Reala informirali su Uefu o tretmanu koji je Ramos primao, piše madridska Marca i prenosi pismo Uefe:

- Uefa odbacuje optužbe da je zataškavala pozitivni dopinški nalaz. Svi slučajevi rade se prema pravilima Svjetske antidopinške agencije - piše u pismu.

Real: Ramos nikad nije prekršio antidopinška pravila

Odmah nakon objave na Spiegelu, što su prenijeli svi relevantni svjetski mediji, reagirao je i Real Madrid priopćenjem na službenoj stranici. 

- Povodom objave o našem kapetanu Sergiju Ramosu, klub želi istaknuti: 

  • 1. Sergio Ramos nikad nije prekršio antidopinška pravila.
  • 2. Uefa je u tom slučaju tražila specifične informacije i odmah zatvorila slučaj, nakon provedenih testova stručnjaka iz Antidopinške agencije te onih iz Uefe.
  • 3. U slučaju ostalih objava Spiegela, klub ih ne želi ni komentirati niti im davati poseban značaj.
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u