Obavijesti

Sport

Komentari 3

France Football dovodi više turista od hrvatskog srebra...

France Football dovodi više turista od hrvatskog srebra...
1

Obljetnica je naše povijesne Rusije i mnogi su jauknuli što Hrvatska nije iskoristila val euforije, val entuzijazma zbog velikog uspjeha. A zapravo se baš i nije imalo što za iskoristiti...

VIDEO

Uspjeh reprezentacije u Francuskoj ili Rusiji turizmu je doprinio vjerojatno otprilike koliko i bankama.

Kamate na štednju u Hrvatskoj su neko vrijeme bile više nego u zemljama turista koji dolaze kod nas na Jadran. I, koliko ih je stavilo lovu u hrvatske banke? Pa, neki i jesu. I bio je to dobar posao.

Da je CNN napravio reportažu, da su im mediji kojima vjeruju sugerirali da lovu stave u hrvatske banke, jednake njihovim bankama, dobra je oklada da bi bila navala. Isto je i s turizmom. Newsweek je prije dvadesetak godina na naslovnici objavio Dubrovnik.

Tko je imao uši i oči, čuo je i vidio budućnost. Tko do tad nije vidio što je kapital namijenio Hrvatskoj, tad je mogao vidjeti. Isto vrijedi i za priču France Footballa ili bilo kojeg medija kojem njegova publika vjeruje, o nogometu na Hvaru, broju NBA igrača po glavi stanovnika u Splitu…

Narod je potrošio keš na đinđe, pa se onda i zadužio za kvadrate i đinđe, sad nekako treba osigurati da vrati kredite. Dovedimo narodu turiste. Obljetnica je naše Rusije i mnogi su jauknuli što Hrvatska nije iskoristila val euforije, entuzijazma zbog velikog uspjeha. A zapravo se nije imalo što iskoristiti.

Procedura za smjenjivanje kadrova u Savezu ista je bila Hrvatska druga na svijetu ili ne prošla skupinu. Dakle, ako je itko očekivao da će oni u napadu entuzijazma smijeniti sami sebe, previše je očekivao. Ako je itko očekivao da se zbog euforije poljoprivredni kvadrati neće po političkoj liniji prenamjenjivati u građevinske, ili da će mali Pero, Ivica i Štef i svoje poljoprivredne moći prenamijeniti u građevinske, isto je previše očekivao.

Nogomet, sport nema super-moći. Amerikanac, Šved ili Japanac će na operaciju očiju, ili Talijan po implantat, doći u Hrvatsku vjeruju li da mogu dobiti bolju uslugu, ili bar da će istu platiti manje nego kod kuće. I treba čestitati ljudima koji su stvorili reputaciju, dozvali te ljude u Hrvatsku. Nogomet može pomoći da se za Hrvatsku čuje, ali nije dovoljan da dozove. I nije dovoljan da mijenja svijest. To svatko mora sam.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani