Obavijesti

Sport

Komentari 56

Francuska potopljena: Stara Scola odvela 'gaučose' u finale

Francuska potopljena: Stara Scola odvela 'gaučose' u finale
4

Nakon što su pobijedili Srbiju, Argentinci su s autoritetom nastavili prema svjetskom zlatu. Iako su Francuzi bili favoriti nakon pobjede protiv SAD-a u četvrtfinalu (89-79), 'gaučosi' su dobili 80-66 na krilima veterana Scole

VIDEO

Ma ne mogu im ništa Srbi ni Francuzi, a pobijede li i Španjolce, bit će ovo prekrasna sportska priča. Argentina je pobijedila Francusku 80-66 (39-32) u polufinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva u Kini te će 'gaučosi' u finalu igrati protiv Španjolske koja je bila bolja od Australije nakon produžetaka (95-88).

Pokretanje videa...

00:31

Nakon prvog napada u kojem su poveli Francuzi, ostatak su utakmice izabranici Vincenta Colleta lovili zaostatak. Odmah su se autoritativno postavili Argentinci i otišli na +8 (10-2). Zabijali su Campazzo i Scola, a Francuzi su do zadnje minute četvrtine bezuspješno lovili zaostatak. 

Ipak, dva slobodna bacanja De Cola približili su Francuze na samo tri poena zaostatka (21-18). Nastavili su s dobrom igrom Francuzi i došli do druge prednosti u utakmici. Zakucao je Lessort za 24-23, ali to je bila zadnja prednost Francuza u utakmici. Tada su na pogon centara i Luisa Scole došli do +7 (39-32) na poluvremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I tu nisu stali.  U trećoj četvrtini su se Scoli pridružili Campazzo i Vildoza, a Francuzi su u većini slučajeva mogli samo gledati majstorije nevjerojatnog Luisa. Došli su 'gaučosi' do +12 (60-48) na kraju treće četvrtine i izgledalo je kao da je utakmica polako gotova, a Argentinci su pomalo mislima odlutali u finale.

Koštalo ih je to na startu posljednje četvrtine kad su Francuzi brzo došli na -8 (63-55) pa i na - 7 (65-58), ali onda se ponovno ukazao glavni kandidat za MVP-a prvenstva uz Rickyja Rubija iz Španjolske. Samo 11 godina stariji gospodin od Rubia, veliki Luis Scola (39). Dvije trice zaredom, pa dva slobodna bacanja - sve je zabio. 

Basketball - FIBA World Cup - Semi Finals - Argentina v France

Na semaforu je bilo 76-60, a argentinski navijači počeli su slaviti dvije minute prije kraja. Do kraja susreta igralo se lagano na obje strane, a sve je završilo s konačnih 80-66 za Argentinu. 

Veteran Scola nastavio je s nevjerojatnim partijama. Protiv Francuza zabio je 28 poena uz 13 skokova i dvije asistencije. Nevjerojatnom Luisu  podršku su dali Campazzo s 12 poena, sedam skokova i šest asistencija te Vildoza sa 10 poena, četiri skoka i tri asistencije. Kod Francuza su najbolji bili Fournier i Ntilikina svaki sa po 16 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Tako će u finalu igrati Španjolska i Argentina, dok će u borbu za broncu Australija i Francuska. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju, 15. rujna s početkom u 10 sati, dok je finale isti dan u 14 sati.

Australci zapeli nadomak raja: Španjolci u drami ušli u finale
Australci zapeli nadomak raja: Španjolci u drami ušli u finale
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu