Obavijesti

Sport

Komentari 12

Francuski koktel emocija: Kiša suza velikana i unikatni Island

Francuski koktel emocija: Kiša suza velikana i unikatni Island
1

Veliki je čovjek hrabro poveo svoje suigrače, a za vrijeme intoniranja himni nije mogao suspregnuti emocije. U petak 17. lipnja plakala je cijela Hrvatska zajedno sa svojim kapetanom. Hrabro i ponosno

VIDEO

Francuski je Euro iza nas. Prvaka smo saznali, to su Portugalci koji su izbacili Hrvatsku u osmini finala koja je kotirala kao jedan od najvećih favorita natjecanja poslije rušenja Španjolaca u skupini. Bila je to vrlo emotivna večer, ali ne i najemotivniji događaj na turniru. 

Euro je smiksao strašan koktel emocija...

Kapetanove suze

Herojstvo Darija Srne ostat će zapamćeno kao jedna od glavnih asocijacija jučer završenog Eura. Poslije velike pobjede nad Turcima, naš kapetan Darijo Srna primio je tragičnu vijest o očevoj smrti. Uzeir Srna u 75. godini života napustio je svijet, a Darija je ta informacija dočekala poslije utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Shrvani igrač napustio je pripreme reprezentacije i otišao sahraniti čovjeka koji ga je podigao, no niti u jednom trenutku nije postojala dilema hoće li zaigrati u drugoj utakmici protiv Češke.

Veliki je čovjek hrabro poveo svoje suigrače, a za vrijeme intoniranja himni nije mogao suspregnuti emocije. U petak 17. lipnja plakala je cijela Hrvatska zajedno sa svojim kapetanom. Hrabro i ponosno.

Drama finalne večeri

Saint-Denis ponovo je bio koban za jednog Ronalda. Sjećaju se svi 1998. i velikog Brazilca Nazaria Ronalda koji je morao zbog ozljede napustiti teren, a njegovim je 'stopama' krenuo i portugalski kapetan, Cristiano. U osmoj minuti dobio je nezgodan udarac od Dimitrija Payeta, trudio se izdržati, ali nije išlo. U suzama je napustio teren 15 minuta kasnije, sve je djelovalo kao da će 'tricolori' doći do toliko željene titule.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Promašivali su šanse, gađali stative pa je sve završilo u produžecima gdje Portugalci postaju daleko opasniji, to najbolje znaju Vatreni, a od jučer i Francuzi koje je utišao Eder golom u 109. minuti. Ronaldo je od izlaska iz igre pa do kraja utakmice bio drugi izbornik svoje reprezentacije, dok suze nije mogao sakriti po drugi put u istoj večeri.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Ništa manje emotivno nije bilo niti van travnjaka. 

Naime, francuski je navijač rukom prekrio lice i neutješno je plakao. Prišao mu je portugalski dječak i uhvatio ga je za ruku. Francuz se trgnuo, rukovao se s malenim i pokazao mu palac gore, a dječak ga je potapšao po ruci kako bi ga utješio.

Francuz ga je zagrlio i poljubio u tjeme. I kad se činilo da će svaki na svoju stranu, Francuz je još jedanput pogledao prema dječaku i slomio se.

ISLAND!

O njima je toliko toga rečeno, prikazano i napisano da se svakom novom pričom reciklira prethodna. Tko nije volio Islanđane na Euru, nije volio ni nogomet. Raritetan fenomen kojeg je najbolje objasniti fotografijama i videozapisima. Uživajmo, ponovo...

Neutješni šampion Luka Modrić

Bolno ispadanje u osmini finala od Portugala dotuklo je sve igrače naše reprezentacije, no posebno se to reflektiralo na našu prvu violinu, Luku Modrića.

Čovjek koji posjeduje riznicu trofeja veću nego neki klubovi i čovjek koji je prije tek dva mjeseca osvojio Ligu prvaka, djelovao je neutješno poslije ispadanja od reprezentacije u kojoj igraju njegova dva suigrača, Pepe i Cristiano Ronaldo.

Baš je potonji prvi prišao Luki i zagrlio ga poput brata, što je uostalom i sam potvrdio izjavom poslije utakmice:

- Ne mogu se veseliti dok moj brat tuguje - rekao je kapetan aktualnih europskih prvaka.

Velika talijanska priča

Naši prekomorski susjedi Talijani imali su doista kvalitetan Euro. Ispraćeni iz svoje zemlje kao 'najgora Italija u povijesti', već na pjevanju himne pokazivali su kako će izgledati na terenu. Beskompromisno, čvrsto i odgovorno uz isključivo pobjednički mentalitet.

Odmah su Belgijcima očitali lekciju, zatim teškom mukom dobili Švedsku što ih je odvelo na Španjolce u osmini finala. Njih su 'otpuhali' muškom igrom za ulazak među osam najboljih gdje ih je čekala Njemačka. 

Nijemci su bili bolji, ali Talijani se nisu dali niti nakon vodećeg gola 'elfa' u drugom poluvremenu. Uspjeli su dogurati do penala, no tamo im se dogodila katastrofa.

Pelle, Zaza, Bonucci i Darmian su promašili penal, Hector zabio za prolazak Njemačke, a 'azzurre' bacio u suze. Ponajviše legendarnog kapetana Gianluigija Buffona koji je jedva nekako kroz kišu suza dao izjavu poslije utakmice. 

Riječ je o golmanu koji je u siječnju napunio 38. godinu života, kao i o čovjeku koji ima sve što poželi, ali samo jedno ne. A to je titula prvaka Europe, što na reprezentativnom, što na klupskom nivou. S njim su plakali i njegovi suigrači poput Bonuccija i Barzaglija...

Fanatični Irci 

Ako vam je pomoćni trener Roy Keane, nemate pravo na igrati kao kukavice. Pa sve i da ste tehnički limitirani poput reprezentacije Republike Irske. Oni su na Euro došli s ciljem da prođu u osminu finala u nezgodnoj skupini gdje su ih čekale snažnije reprezentacije poput Belgije i Italije.

Ibrina Švedska nametala se kao favorit za to treće mjesto, no Irci su ih zadržali remijem, da bi u ključnoj utakmici za prolazak grupe dobili Italiju 1-0. I to kako... 

Prvo je Hoolahan promašio zicera pet minuta prije kraja i činilo se da od Irske u drugom krugu nema ništa, no onda se ukazao Robbie Brady i uspio savladati talijanskog golmana Sirigua za nezaustavljivi nalet emocija.

Junak je otišao slaviti s bratom koji je bio odmah iz gola na tribinama, veliki Roy Keane pustio je suzu, a Irci su svoj uspjeh definitivno zaslužili fanatičnim nogometom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska