Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Francuzi o kaubojima: Hrvatski Woody Allen traži novi Oscar...

None Foto: Davor Javorović/PIXSELL/PA/PIXSELL

Francuski novinari ne daju nam previše šanse. U djelu gdje govore o favoritima, Dansku i Francusku su svrstali među najveće favorite, slijede Njemačka i Španjolska, Švedska, Norveška i tek onda Hrvatska

Teško je ignorirati toliko talenata na jednom mjestu. Hrvatska s Duvnjakom, Cindrićem i Štrlekom ima neke od najboljih igrača svijeta, ali unatoč tome, zadnjih godina se dosta muči, počinje analizu Kauboja najveći francuski sportski list i jedan od najuglednijih europskih sportskih magazina L'Equipe s naslovom:

'Svi protiv Francuske'.

Svjetsko rukometno prvenstvo prvi put u povijesti organiziraju dvije države, Danska i Njemačka, a traje od 10. do 27. siječnja. Hrvatska igra u Münchenu u skupini B s Islandom, Japanom, Makedonijom, Španjolskom i Bahreinom.

Francuski novinari ne daju nam previše šanse. U djelu gdje govore o favoritima, Dansku i Francusku su svrstali među najveće favorite, slijede Njemačka i Španjolska, Švedska, Norveška i tek onda Hrvatska za koju L'Equipe piše da je i dalje spreman zadati zastrašujuće udarce, iako odavno nije bila ovako daleko od kruga favorita.

BIZARNO Srušili Hrvate, a Islanđani im odali počast u muzeju penisa...

- Hrvatska se na prošlom Europskom prvenstvu raspala na svom terenu, unatoč fijasku, neuništivi Lino Červar ostao je izbornik. Može li taj rukometni čarobnjak koji neodoljivo podsjeća na Woodyja Allena, pronaći recept za još jednog Oscara?

Pitaju se to francuski novinari. Uskoro ćemo saznati odgovor.

Hrvatska prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra protiv Islanda u petak u 18 sati. Kauboji sve utakmice prvoga kruga igraju u Münchenu, u drugom krugu, što bi naši trebali izboriti bez većih problema, igramo u Kölnu.

Červara ne čudi što prema kladionicama nismo ni blizu favoritima.

- Pa devet godina nismo bili u finalu. Ne bih rekao da nas podcjenjuju, ima tu nekoliko velikih favorita, a bolje je da mi ne dolazimo s velikim najavama pa da onda iznenadimo - rekao je Lino.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (14)
  • Od kad smo dobili te silne nove dvorane mi smo u rukometu sve lošiji i lošiji

    10. 1. 2019,   18:19
  • Radje i Sj Koreja da osvoji sp nego vrancuzi....

    10. 1. 2019,   18:48
  • Budimo realni, je Lino dobar trener ali ne za 2019 rukomet je svake godine sve agresivniji a mi na finjaka nema toga više ... Saračević, Vujović, Serdarušič... Pogledajte što su napravili Vujović od Slovenije, Serdarušič od PSG - a u zadnjih 10 godina...

    10. 1. 2019,   22:55