Obavijesti

Sport

Komentari 191

'Gauči' golom Higuaina izborili 1. polufinale nakon 24 godine

'Gauči' golom Higuaina izborili 1. polufinale nakon 24 godine
30

Golom Gonzala Higuaina, Argentina je u Brasiliji svladala Belgiju 1-0 i izborila polufinale na SP-u. Međutim 'gaučima' se na toj utakmici ozlijedio Angel di Maria

VIDEO

Argentina se pobjedom nad Belgijom 1-0 nakon 24 godine plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ponovno su se za Belgijce Argentinci pokazali kobni jer su od njih poraženi i u polufinalu 1986. godine kada im je dva gola za pobjedu 2-0 zabio Diego Maradona. Na brojne kritike navijača i medija, reprezentativci Argentine odlično su odgovorili već od prve minute utakmice u Brasiliji, a već u osmoj minuti Higuain je zabio za 1-0. 

Lionel Messi je povukao kontru, oslobodio se trojice i dao za Di Mariju na desnu stranu koji prosljeđuje do Higuaina, koji pak odlično iz prve puca s 15 metara za veliko slavlje mnogobrojnih navijača 'gauča' i prekid posta od šest utakmica koliko nije zabio u nacionalnom dresu. Igrali su Argentinci tada inspirirano, no onda i doživjeli šok jer se u 28. minuti nakon odlične kontre i udarca na gol, ozlijedio Angel di Maria. Probao se vratiti igrač Reala, no onda ponovno sjeo na travu i signalizirao zamjenu. 

Iako se očekivalo kako će Belgijci naći načina da iskoriste izostanak jednog od 'motora' argentinske reprezentacije, to se ipak do kraja prvog poluvremena nije dogodilo, a Belgijci su u tih 45 minuta izgledali prilično šokirani i s puno manje voljnog momenta nego protiv SAD-a. Imao je Messi odličnu priliku u 38. minuti kada je izborio slobodan udarac na samom rubu šesnaesterca, no njegov udarac otišao je ipak nekoliko centimetara iznad gola. 

Higuain uzdrmao prečku, Messi promašio zicer

Argentinci su u drugom poluvremenu svjesno prepustili posjed lopte Belgijcima i čekali kontre, no već u 55. minuti Higuain je pogodio prečku. Belgija je prvo krenula u kontru, no De Bruyne je s desne strane dao očajnu loptu lijevo za Hazarda. Argentinci su presjekli napad, a lopta je došla do Higuaina koji je nevjerojatno brzo povukao re-kontru, riješio se dvojice i izbio praktički sam pred Courtoisa, topovski opalio, ali i uzdrmao prečku. Bila je to velika prilika za još veću prednost koja je i argentinskog izbornika Sabellu zamalo srušila na pod, no Belgija je ipak sačuvala malo nade za eventualne produžetke. 

Ulaskom Mertensa i Lukakua umjesto Mirallasa i Origija, Belgija je postala puno opasnija, međutim prave prilike za izjednačenje stigle su u samom finišu susreta kada je u sučevoj nadoknadi prvo Lukaku probao s desne strane, pa onda Witsel iz daljine, no obranio je to Romero. U to vrijeme imao je i Messi sjajnu priliku da zabije svoj peti gol na SP-u, no nakon što je izbio sam pred Courtoisa nije uspio nadmudriti belgijskog golmana. 

Brazil i Argentina prvi put u polufinalu na istom SP-u

Bilo je to, međutim, dovoljno za prolaz Argentine u polufinale, a gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je ovo prvi put u povijesti da su i Brazil i Argentina u polufinalima na istom SP-u. Spomenimo i kako je to bio 91. nastup Messija za Argentinu, čime je izjednačio broj nastupa Diega Maradone na šestom mjestu. Zanimljivo je i kako su obojica za nacionalnu selekciju debitirali protiv Mađarske. Maradona 1977., a Messi 2005. godine. 

Kako je Argentina došla do pobjede pogledajte u jednostavnom grafičkom prikazu hrvatskog izdanja portala goal.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao