Obavijesti

Sport

Komentari 99

'Gauči' na Messijev pogon do broja 1, Nigerija ipak ide dalje

'Gauči' na Messijev pogon do broja 1, Nigerija ipak ide dalje
11

Argentina je s dva gola Lionela Messija i jednim golom Roje svladala Nigeriju 3-2 i tako osigurala prvo mjesto u Skupini F. Afrička momčad također ide u drugi krug

VIDEO

Argentina je pobjedom nad Nigerijom osvojila prvo mjesto u Skupini F, no afrička momčad ipak ide dalje jer u drugoj utakmici skupine Iran nije uspio svladati BiH. Rezime je to razvoja situacije u skupini, a u Porto Alegreu gledali smo vrlo dobru utakmicu i vrlo dobro izdanje nekoliko individualaca. 

Gledali smo 'atomsko' otvaranje utakmice pred 43.285 gledatelja jer je već u trećoj minuti Messi zabio za vodstvo Argentine. Mascherano je odlično izbacio Di Mariju samog na lijevi bok, no njegov udarac obranio je Enyeama, lopta se odbila do Messija koji zabija svoj treći na ovom SP-u iz tri udarca na gol te postaje tek drugi argentinski igrač koji je zabio u svakoj od tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja. 

Međutim, već u prvom svom napadu Nigerija je izjednačila. Odlično je primio Musa loptu na lijevoj strani i opalio iskosa s nekih 15 metara te odlično pogodio malu mrežicu na suprotnoj strani. Bilo je to prvi put u povijesti svjetskih prvenstava da su oba protivnika zabila u prvih pet minuta susreta. 

Problem za argentinsku reprezentaciju mogla bi biti eventualna teža ozljeda Sergia Agüera koji je u 35. minuti sjeo na travu i tražio zamjenu. Umjesto njega u igru je ušao Lavezzi

Messi i Neymar na vrhu liste strijelaca

Na samom kraju prvog poluvremena Messi je prvo s nekih 20-ak metara iskosa s desne strane opalio iz slobodnog udarca, no Enyeama vadi loptu iz samih rašlji, a već minutu kasnije iz slične udaljenosti, malo bliže po sredini gola, Messi je ipak pogodio za vodstvo Argentine. Četvrti je to gol Messija na SP-u čime se izjednačio s Neymarom na vrhu liste strijelaca te čak deseti iz zadnjih osam nastupa za reprezentaciju

Bilo je zanimljivo slušati nigerijskog golmana Enyueamu i glavnog suca utakmice, Nicolu Rizzolija kako se uz smiješak u tunelu prije početka dive slobodnom udarcu Lionela Messija. 

U drugoj minuti nastavka Musa izjednačava protiv Messija. Garay je ispao u obrani, a Musa se odlično ubacio u sredinu odakle je lakoćom pogodio za izjednačenje u Porto Alegreu. Iz dva udarca na gol, Musa je zabio dva gola, a Nigerija je prva afrička momčad koja je zabila više od jednog gola protiv Argentine.

U 50. minuti Rojo je bio najspretniji nakon kornera s lijeve strane i nekako koljenom u skoku zabio za 3-2 i veliko slavlje mnogobrojnih argentinskih navijača. Prvi je to gol 'gauča' u Brazilu, a da nije djelo Lionela Messija. 

Argentina je do kraja utakmice rutinski sačuvala prednost i napokon razveselila svoje navijače dobrom igrom na turniru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba