Obavijesti

Sport

Komentari 250

Argentina se izvukla i ide dalje, Messi u osmini na Francusku...

Argentina se izvukla i ide dalje, Messi u osmini na Francusku...
9

'Gauči' ipak prolaze dalje. Nigeriju je načeo Messi, zatim je hladan tuš za Argentinu bio penal, koji je zabio Moses, a nakon što Nigeriji nije suđen još jedan penal, Rojo se pretvorio u heroja i zabio za prolaz...

VIDEO

U dramatičnoj utakmici Argentina je uspjela izboriti osminu finala Mundijala u Rusiji i izbaciti Nigeriju s konačnih 2-1. Strijelci su bili Leo Messi i Marcos Rojo, a iz penala za 'Superorlove' zabio je Moses.

Argentina je hvatala zadnji vlak za prolaz u današnjoj utakmici i to se vidjelo od početka. Messi je napokon pokazao zašto je jedan od najboljih nogometaša svijeta, sjajno je primio loptu i poentirao za vodstvo u 14. minuti. Nastavila se dominacija 'Gauča' do kraja poluvremena, da bi ih ubrzo u nastavku šokirao Mascherano, koji je napravio penal. 

Diego show! Plesao, slavio kao da je na koncertu pa vrijeđao...
Diego show! Plesao, slavio kao da je na koncertu pa vrijeđao...

Nigerija je povela golom Mosesa i unijela dobro poznati razdor za ovaj Mundijal u redove Argentine. Trebali su Nigerijci i povesti, lopta je u šesnaestercu Argentine Marcosa Roja pogodila prvo u glavu, a onda i u ruku, no sudac Cakir nakon konzulacija s VAR-om nije pokazao na bijelu točku. 

Kako to obično biva, to je uspjela iskoristiti Argentina, upravo Rojo zabio je gol koji je 'Gauče' odveo u osminu finala Svjetskog prvenstva. Završili su drugi u skupini sa četiri boda, a Nigerija je ispala s bodom manje i pobjedom nad Islandom.

Trebao je biti tragičar, a postao je heroj. Marcos Rojo na kraju je izveo Argentinu iz propasti:

- Na poluvremenu je Messi rekao da nam je dužnost zabiti gol. Kad god imamo priliku, mora biti šut, bez obzira na udaljenost. Kad sam vidio da mi lopta dolazi, udario sam je svime što sam imao i - ušla je, rekao je Rojo i dodao:

- Nakon utakmice s Hrvatskom bili smo ujedinjeniji no ikad. Ovaj gol je za moju obitelj i ovu momčad koja to zaslužuje.

Leo Messi je, dakako, bio sretan s ovakvim raspletom, iako su samo deset minuta prije kraja bili na korak do odlaska kući:

- Nismo zaslužili biti eliminirani. Bili smo 'mrtvi' i postalo je teško, ali znali smo da ćemo pobijediti. Odlična prilika je to bila, ali nismo mislili da će se toliko zakomplicirati.

- Želim zahvaliti svima koji su uz nas i koji se žrtvuju za nas, svi ljudi u Argentini. Nacionalni dres je ispred svega - rekao je argentinski kapetan. Puno drugačije dojmove s utakmice ponio je Nigerijac Odion Ighalo:

- Bio je očiti penal za nas! Lopta je s glave Roja sjela direktno na njegovu ruku. Ovo je apsolutna sramota, rasizam još uvijek postoji u nogometu, vjerovali ili ne - s pravom je ogorčen nigerijski napadač.

Stop the VAR! Ako ovo nije bio penal... Argentinci se provukli
Stop the VAR! Ako ovo nije bio penal... Argentinci se provukli

Argentinci na čelu sa Sampaolijem i Messijem s(p)retno su se izvukli i u osmini finala idu na Francusku. Željeni rezultat su postigli, ali kaos u igri, posebno nakon gola Nigerije, je ostao. Hoće li na krilima ovakvog raspleta protiv Tricolora pokazati nešto više, ostaje za vidjeti u subotu, 30. lipnja u 16 sati. Ako prođe Francuze, Messi bi mogao na okršaj s Ronaldom. Argentina bi u tom slučaju išla na pobjednika susreta Portugal - Urugvaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 250
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske