Obavijesti

Sport

Komentari 41

'Gay sam, a u nekim zemljama u kojima igram to je ilegalno'

'Gay sam, a u nekim zemljama u kojima igram to je ilegalno'
1

Znala sam to od tinejdžerskih dana. Jednostavno, nisam puno o tome razmišljala dok nisam počela igrati na Touru, putovati i upoznavati nove ljude. Zaljubila sam se u djevojku, rekla je golferica Melissa Reid

VIDEO

Melissa Reid (31), britanska golferica koja je šest puta slavila na Ladies European Touru, godinama je skrivala seksualno opredjeljenje jer se bojala kako će reagirati okolina i sponzori za koje je strahovala da će joj otkazati suradnju.

Sad je priznala da je gay.

- Dugo sam skrivala seksualno opredjeljenje jer sam mislila da moram tako, kako bih nastavila karijeru i zadržala sponzore. Onda sam se počela pitati, zašto bi me uopće netko htio sponzorirati, ako ne mogu biti ono što jesam? Imamo jedan život i trebamo biti ponosno na ono što jesmo - rekla je Melissa, koja se uključila u kampanju za ravnopravnost spolova u sportu.

'Život mi se pretvorio u kaos'

- Uvijek sam se borila za ravnopravnost, sad sam na poziciji s koje imam i određeni utjecaj pa se nadam da ću pomoći mladićima i djevojkama koje imaju sličnih problema kao što sam ih ja imala - rekla je Britanka.

Skoro je prekinula karijeru 2012. godine kad joj je u prometnoj nesreći poginula majka koja je putovala na njezin turnir. Stradala je u blizini Münchena.

- Moj život se pretvorio u kaos, družila sam se s ljudima koji su partijali, bila sam blizu toga da pritisnem tipku za samouništenje, bila sam usamljena - rekla je tada Britanka u intervjuu za ESPN, ali vratila se golfu. 

Zaljubila sam se u djevojku

Da je gay, znala je od tinejdžerskih dana.

- Jednostavno, nisam puno o tome razmišljala dok nisam počela igrati na Touru, putovati i upoznavati nove ljude. Zaljubila sam se u djevojku, rekla sam to sestri i ona je reagirala super. Nakon toga rekla sam i bratu. Moja obitelj je to super prihvatila, rekli su mi da se ne brinem i da, dok god volim dobru osobu, nije bitno kakve je ta osoba rase, spola ili otkud dolazi. Sretna sam što imam takvu obitelj - ispričala je Melissa i dodala da nije imala problema na turnirima, ali uskoro bi mogla imati.

- Jedini problem je da je biti gay ilegalno u nekim zemljama u kojima igramo. Što se tiče Toura, svi su susretljivi i cijela ta zajednica prihvaća sportašice i sportaše bez obzira na njihovu rasu, vjeru ili seksualno opredjeljenje - završila je Britanka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida