Obavijesti

Sport

Komentari 1

Gazda Atalante poslije Dinama: 'Ma ispišite nas iz Lige prvaka'

Gazda Atalante poslije Dinama: 'Ma ispišite nas iz Lige prvaka'
2

Ždrijeb Lige prvaka gledao sam na Kornatima, sa kćerkom vlasnikom Atalante Antonija Percassija, Giulianom, i rekao joj da odmah ostane u Hrvatskoj do utakmice u Zagrebu, kaže nam Igor Budan

VIDEO

Od svih hrvatskih nogometaša najdublji trag u Atalanti ostavio je Igor Budan. Bivši hrvatski reprezentativac je u Atalanti bio od 2003. do 2006. godine, toliko se zaljubio u Bergamu, pa je 2013. godine karijeru odlučio zavšiti u istom klubu. Za Atalantu je skupio 66 nastupa, zabio sedam golova, ali sve u klubu oduševio svojim ljudskim osobinama.

Pokretanje videa...

07:11

- Antonio Percassi je izuzetno sposoban čovjek koji je od Atalante napravio odličan, ponajbolji klub u Italiji. Riječ je o čovjeku kojem je ovo drugi mandat u Atalanti, prilikom prvog (1990-1994.) nije još bio toliko financijski moćan, ali na čelo kluba se vratio 2010. godine i napravio sjajne stvari - kaže nam Igor Budan, pa dodaje:

Kvaliteta? Pa za pola Dinama bore se 'veće ribe' od Atalante!
Kvaliteta? Pa za pola Dinama bore se 'veće ribe' od Atalante!

- Ma ja doslovno obožavam Bergamo, to je fantastičan grad. Nudi vam sve mogućnosti za lagodan život, blizu je Milana, u blizini su vam dostupna i ljetovanja i zimovanja, ma baš je grad po mom ukusu. Evo, ja sam s obitelji i dalje često u Hrvatskoj, ali svaki put se volim vratiti u ovdje. Tu imate prekrasan stari grad, u drugom dijelu milijun shopping centara, a klub raste velikim koracima svake godine.

AFP

A koja je tajna ovakvog uspjeha Atalante?

- Prije svega kvalitetni i stručni ljudi. Glavni čovjek u klubu je Luca Percassi, bivši nogometaš, ali i sin klupskog predsjednika Antonija. I Luca je uspješan u svom segmentu posla, Atalanta je nevjerojatno posložen klub na svim razinama. Organizacijski, marketinški, poslovno, pa i rezultatski spada u sam vrh Italije, tako da posljednjih godina klub može sam sebe financirati. I omladinska škola im je sada nevjerojatno dobro posložena, a glavni sponzor cijelog omladinskog pogona im je tvrtka Bembro.

Igor Budan nastavlja s pričom o predsjedniku, 66-godišnjem Antoniju Percassiju...

Guardiola oprezan: Pa Dinamo je sposoban pobijediti nas...
Guardiola oprezan: Pa Dinamo je sposoban pobijediti nas...

- On je kao klinac igrao nogomet, bio prilično talentiran, ali se u njegovo vrijeme od toga nije moglo živjeti, pa se okrenuo biznisu. Jako dobro razumije nogomet, ali i cijelu sredinu jer je rođen nedaleko od Bergama. Teško je i opisati koliko je to uspješan čovjek, u neke je projekte ušao zajedno s Flaviom Briatoreom, u neke s vlasnikom Benettona. Antonio Percassi je prvi otvorio Zarin dućan u Italiji, tu napravio posao, pa onda to sve ponovo prodao natrag Zari. Danas ima udjele u nekoliko šoping centara, aerodromu u Bergamu, pa i čitav niz drugih uspješnih kompanija,. Da, i za Italiju je službeni uvoznik Starbucksa, pa i nekih pizzerija. Ma kažem to je nevjerojatno sposoban čovjek.

SERIES A - ATALANTA vs JUVENTUS

Od petero djece Antonija Percassija, Budan je u najboljim odnosima s njegovom kćeri Giulianom.

- Ovo smo ljeto zajedno plovili hrvatskom obalom, bio sam joj domaćin, pa i turistički vodič, haha. Družili smo se u Pakoštanima, Biogradu, na Kornatima, posjetili smo Zrmanju, slapove Krke, ma čitav niz prelijepih mjesta na Lijepoj našoj, naravno da se oduševila svime. Svi u obitelji Percassi (gazda Antonio i njegovo petoro djece) su veliki zaljubljenici u Hrvatsku, pa tako i kćer Giuliana. A svi skupa znaju se i zajedno privatnim avionom zaputiti u Međugoreje.

A tu ima i jedna vrlo zanimljiva priča...

- Zaputili smo se na Kornate, pa tamo u jednom restoranu zajednički preko mobitela uživo gledali ždrijeb Lige prvaka iz Monte Carla. Baš smo se dobro nasmijali kada su u istoj grupi izvučeni Dinamo i Atalanta, odmah sam joj poručio kako joj je sada najbolje ostati u Hrvatskoj do te prve utakmice koja se igrala u Zagrebu. Antonio Percassi je svakom (četiri sina i dvije kćeri) od svoje djece u ruke dao po jednu veliku kompaniju, a svi su onda tu napravili još bolji posao. 

Atalanta bez Zapate! Formacija Dinama neće nam biti problem
Atalanta  bez Zapate! Formacija Dinama neće nam biti problem

Ipak, vjerujemo kako otac Antonio i kćer Giuliana nisu uživali u Hrvatskoj bar tijekom prve utakmice između Dinama i Atalante, te visokog poraza (4-0) Talijana.

- Jooj, i tu je bilo smijeha. Gazda kluba je veliki, baš veliki pozitivac, na sve gleda s te neke pozitivne strane. Možete misliti kakav je bio muk u avionu po povratku Atalante iz Zagreba, a onda je on pred svima rekao 'ma najbolje da se ispišemo iz Lige prvaka, nije ovo za nas'. Naravno, to je bio pravi show, a i nakon tako teškog poraza svi su se znali nasmijati - završio je Budan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića