Obavijesti

Sport

Komentari 12

Gdje baš sad... Prva ozljeda u karijeri za Brekala baš na Euru

Gdje baš sad... Prva ozljeda u karijeri za Brekala baš na Euru
2

'Situacija s Josipom je još neizvjesna. Što se tiče Eura, ništa nije izgubljeno, treba podići glavu i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter', rekao je izbornik Nenad Gračan

VIDEO

Živio je za Euro, imao je velike ambicije, Hrvatsku je vidio jako daleko. I onda, već nakon desetak minuta snovi su se raspršili. Kontuzija ligamenta nije mu dala da nastavi. Pokazao je prema klupi da ne može i u suzama napustio travnjak u San Marinu.

Nikad u karijeri, još otkad je kao sedmogodišnji klinac prvi put zakoračio na terene u Maksimiru, Josip Brekalo (20) nije bio ozlijeđen. 

Pokretanje videa...

00:51

Bio je na svakom okupljanju, igrao je svaku utakmicu, prošao sve selekcije, od Dinama, Hrvatske, Wolfsburga i Stuttgarta, a, da pokucamo u drvo, uvijek je bio spreman. No kako vrag nikad ne spava, prvi put ozlijedio se tamo gdje je izgarao od želje da odvede Hrvatsku na Olimpijske igre u Tokio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već u prvih osam minuta Josip je dobio četiri udarca, sudac niti jedan nije vidio kao prekršaj, a posljednji duel bio je fatalan. Magnetska rezonancija pokazala je kontuziju nagnječenje patelarne tetive i Josip gotovo sigurno neće igrati protiv Francuske.

Nasreću, ozljeda nije teža i Josip bi mogao zaigrati protiv Engleske u posljednjem kolu u ponedjeljak. Naravno, ako bi ta utakmica ovisila o prolasku skupine. U suprotnom zaista nema smisla da riskira težu ozljedu.

- Riječ je o nagnječenju patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, gdje je dobio udarac. Poduzimamo sve moguće mjere kako bi se što prije vratio na teren - rekao je liječnik mlade reprezentacije Boban Dangubić.

Sličan peh imali smo i na Euru 1996. kad se u prvoj utakmici ozlijedio Alen Bokšić, koji je bio, baš kao i Josip, jedan od ključnih igrača. Nakon Josipova izlaska Hrvatska je izgubila 4-1 od Rumunjske, pristup je bio katastrofalan.

- Situacija s Josipom je još neizvjesna. Što se tiče Eura, ništa nije izgubljeno, treba podići glavu i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter - rekao je izbornik Nenad Gračan, koji je također veliki krivac za anemičnu i blijedu igru Hrvatske i najteži poraz u povijesti naše mlade reprezentacije na Euru.

Sljedeći protivnik u petak je Francuska.

- Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata - rekao je Gračan.

Za tu utakmicu ima i jedna dobra vijest. Ne možemo igrati lošije nego protiv Rumunjske. Bar se nadamo...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.