Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gdje držim lopte? Razmišljam o posebnoj sobi za takve stvari

None Foto: ANTONIO BRONIC 3

U Južnoj Koreji ili Kini nikad nisam zabio hat-trick, poslije Gorice mi je bilo neugodno tražiti loptu, a kad sam sa 17 godina postao najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti HNL-a, nisam ni znao da takve stvari postoje...

Mislav Oršić (26) igra u sjajnoj formi. Hrvatski reprezentativac proteklog je vikenda u derbiju kola razbio Rijeku, novim golovima stigao do drugog hat-tricka ove sezone u prvoligaškom društvu. 

Na svom kontu sada ima osam golova i drugi je strijelac lige. U sezoni iz snova Mislavove su brojke gotovo nerealne, krilni igrač Dinama u dosadašnjih 20 nastupa postigao je 16 golova. I najbolji je strijelac Dinama u domaćim i europskim dvobojima...

Mislav Oršić na Rujevici je ‘potopio’ Rijeku, pa se poslije utakmice ponosno slikao s loptom koju je kao uspomenu ponio sa sobom u Zagreb.

- Po ulasku u svlačionicu pitao sam našeg oružara može li zamoliti domaćine za loptu s kojom smo igrali utakmicu, to mi je puno značilo. I zaista, nakon par minuta su mi je donijeli, a ja sam im poklonio svoj dres. Lopta s Rujevice bit će mi jako lijepa uspomena - kaže nam Mislav Oršić, trostruki strijelac u pobjedi (5-0) Dinama protiv Rijeke:

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu | Autor: Filip Kos/PIXSELL Foto: Filip Kos/PIXSELL

- Da, kod kuće već čuvam lopte s dvoboja protiv Rudeša i Atalante, na tim sam utakmicama također zabijao po tri gola. Gorica? Ma, protiv Gorice mi je bilo neugodno tražiti loptu, pa tu nemam kod kuće iako sam i tamo postigao hat-trick.

Mislav Oršić oživio je svoju karijeru dolaskom u Dinamo, a ima li napadač ‘modrih’ kakvu loptu iz Južne Koreje ili Kine?

- Haha, nemam. U Južnoj Koreji i Kini nikada nisam zabijao po tri gola na utakmici, pa iz Azije i nemam takvih uspomena. Kod kuće još nemam neko posebno mjesto na kojem držim te lopte, ali mi se po glavi mota ideja kako bih mogao napraviti jednu sobu u kojoj bi držao takve stvari. Pa i razne suvenire, sve uspomene koje bih skupio tijekom karijere.

Dinamo u 1. kolu Lige prvaka ugostio Atalantu | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Mislav Oršić do dolaska u Dinamo zabio je još samo jedan hat-trick, bilo je to u svibnju 2010. godine. Tada je branio boje zaprešićkog Intera, a tri gola postigao je u pobjedi (4-2) žutih protiv Lokomotive. U to vrijeme imao je tek 17 godina, četiri mjeseca i 14 dana, a s tim je i dalje najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti Prve HNL.

- Tog dana nisam ponio doma loptu s utakmice, ma tada nisam niti znao da postoje takve stvari - sa smiješkom kaže Oršić.

Nisu to sve zanimljivosti oko Mislava koji je protiv Rudeša (pobjeda 7-2, veljača 2019.) postigao i drugi najbrži hat-trick u povijesti HNL-a. Zagrepčanima je tada tri gola zabio u razmaku od samo sedam minuta i 47 sekundi, hat-trick je brže od njega u domaćem prvenstvu kompletirao tek Davor Vugrinec kojem je u sezoni 2009/10. na utakmici Osijeka i Zagreba tri gola zabio za samo šest minuta.

Komentari (3)
  • Samo spremaj majstore, dao bog da ih imao punu sobu

    13. 11. 2019,   07:08
  • Orsic>rebic,perisic,brekalo

    13. 11. 2019,   10:34
  • Ima vise lopti nego hajduk trofeja

    13. 11. 2019,   12:09