Obavijesti

Sport

Komentari 30

Gdje gledati susret iz Cardiffa između Hrvatske i Walesa..

Gdje gledati susret iz Cardiffa između Hrvatske i Walesa..
1

Pobjedom nad Mađarskom samo smo se približili Euru, ali ne ga i osigurali. Ali to možemo već protiv Walesa u Cardiffu. Utakmica počinje u 20 i 45, a Dalić neće moći račuinati na Brozovića koji ima žute kartone...

VIDEO

Pobjeda na Poljudu protiv Mađarske (3-0) probudila je neke nove emocije u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Bila je to utakmica za pamćenje, 32.000 ljudi na tribinama, a tri gola u mađarskoj mreži. Čak četiri godine čekali smo da 'vatreni' zaigraju na Poljudu, no vrijeme je za nove izazove.

Pokretanje videa...

00:49

Euforije nema i ne smije je biti jer još ništa nije gotovo. Sjetimo se samo tog osjećaja nakon pobjede protiv Slovačke. Malo smo previše poletjeli i prizemljili su nas Azerbajdžanci (1-1) Pobjedom nad Mađarskom samo smo se približili Euru, ali ne ga i osigurali. Ali to možemo već protiv Walesa u Cardiffu

Godinama spavao s bratovom ženom, otac ga se odrekao...
Godinama spavao s bratovom ženom, otac ga se odrekao...

Hrvatska danas u Cardiffu od 20 i 45 igra protiv Velšana u 7. kolu kvalifikacija za Euro. Slovačka i Wales odigrali su 1-1 (Kucka 53 / Moore 25) i 'vatreni' pobjedom u nedjelju u Cardiffu mogu osigurati Euro. U tom slučaju imali bi 16 bodova i Mađarska (9 bodova) i Wales (7 bodova) teoretski nas ne bi mogli stići. 

Utakmica će se prenositi na programu Nove TV od 20 sati i 45 minuta, a uvodna emisija počinje pola sata ranije. Također, live stream utakmice možete pratiti i putem portala Gol.hr.

I sam Dalić stišava euforiju te govori kako se ne smije dogoditi Azerbadžan i opuštanje igrača. 

- Nismo još sve složili, ali svjesni smo da moramo nekoga odmoriti. Bili smo u maksimalnom naporu u Splitu i moramo voditi računa da se ne ponovi ono od zadnji put. Naš veliki respekt za Wales jer smo u Osijeku imali puno problema i teško smo dobili tu utakmicu. Svjesni smo da im igra jedino pobjeda da bi ostali u borbi za prvo i drugo mjesto. Momčad koja ima Balea u ekipi je momčad za respekt, ali nije on sam. Imat ćemo problema s mladim brzim igračima kao što je James - rekao je izbornik 'vatrenih' Zlatko Dalić.

Podstrana: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije

Zlatko Dalić je protiv Mađara imao nedoumice oko sastava, ali na kraju su Josip Brekalo i Nikola Vlašić završili na klupi. No netko od njih dvojice mogao bi večeras započeti u prvoj postavi. Marcelo Brozović neće igrati zbog žutih kartona, a društvo Luki Modriću trebao bi praviti Mateo Kovačić. No naravnom postoji mogućnost i da Dalić preseli Rakitića na zadnjeg veznog, a između Rebića i Perišića stavi Nikolu Vlašića, To su samo nagađanja, a i sam je izbornik rekao kako će napraviti neke promjene u napadačkom dijelu. 

S Vlašićem ili Kovačićem, baš je svejedno, donesite taj Euro!
S Vlašićem ili Kovačićem, baš je svejedno, donesite taj Euro!

- Neće biti puno promjena. Brozović koji ne može i eventualno još dvije promjene. I to u napadu, obranu nećemo mijenjati - kazao je izbornik.

Hrvatska je posljednji put u Walesu igrala 2013. godine, a tada su nas domaćini baš namučili. Vodili su golom Balea iz penala, a naši nogometaši preokrenuli su tek krajem drugog dijela golovima Dejana Lovrena i Eduarda da Silve, a izbornik je bio Igor Štimac. 

WAL, FIFA WM Qualifikation, Wales vs Kroatien

Sudi nam stari znanac

Utakmicu će nam suditi Nizozemac Bjorn Kuipers s kojim je sako dobro znamo. On je sudačka klasa, a Hrvatskoj je jako sretan. Nizozemac je jedan od najboljih sudaca na svijetu, a Hrvatska je kad je on sudio dobila četiri od šest utakmica.

Prvi put nam je sudio u kvalifikacijama za Euro 2012. godine kad smo u gostima pobijedili Latviju 3-0- Zatim na Euru u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine kad su "kockasti" dobili Irsku 3-1.

Isključio je opravdano Marija Mandžukića u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine kad je Hrvatska u Maksimiru pobijedila Island 2-0.

Vodio je i utakmicu Italija - Hrvatska 1-1 na Giuseppe Meazzi. Utakmica je bila prekinuta zbog baklji i dimnih bombi koje su ubacivali hrvatski navijači. Kuipers je bio milostiv, na kraju su se momčadi vratile na travnjak i igralo se do kraja.

Na Euru 2016. godine vodio je utakmicu u kojoj je Hrvatska pobijedila Španjolsku 2-1 u posljednjem kolu skupine. Posljednji nam je put sudio u studenom 2017. godine kad je u Pireju Hrvatska remijem 0-0 protiv Grčke osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo na kojemu je osvojila srebro.

Protiv Engleske u polufinalu i Francuske u finalu, bio je četvrti sudac. S njim smo na travnjaku dvaput dosad osigurali nastup na Mundijalu. Sad nam i treći put može biti sretan. U Walesu u nedjelju možemo osigurati Euro. Neka se nastavi tradicija s Kuipersom.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu