Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gensheimer: Hrvati su eksperti 5-1 obrane, jedna greška i kraj

Gensheimer: Hrvati su eksperti 5-1 obrane, jedna greška i kraj
36

Hrvatska je u polupraznoj Areni izgubila utakmicu s Njemačkom minimalnom razlikom 26-25. No, nakon utakmice, hrvatsku igru, u kojoj je Červar isprobavao nove igrače, pohvalili su i Nijemci...

VIDEO

Najbolji zglob rukometa, njemački rukometaš, Uwe Gensheimer (32), nije imao zamjerke na jučerašnju utakmicu u kojoj je njegova momčad slavila 25-26 (12-13) nad Hrvatskom u prijateljskom susretu u sablazno praznoj Areni Zagreb. I Njemačkoj je ovo, kaže, bio test i fokusiranje na ono što slijedi u siječnju: Europsko prvenstvo.

Pokretanje videa...

'Kauboji' nakon poraza od Brazila 20:39

- Ostalo je još jako malo vremena do Europskog prvenstva, a nećemo se više praktički vidjeti svi na okupu. Mislim da nam iz tog razloga ova pobjeda nešto znači - prokomentirao je pa secirao: 

Hrvati su stručnjaci za 5-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobro smo izgledali. Obrana nam je čvrsta, noge brze, agresivni smo. Dobro smo se nosili s hrvatskim kružnim napadačima što ni u kojem slučaju nije lako. Pokazali smo se i u izlascima jedan na jedan, no u drugom poluvremenu smo imali problema. Radili smo nepotrebne greške i faule, osobito kada nam je Hrvatska igrala 5-1 obranu u kojoj su eksperti. Kada oni igraju taj tip obrane, mi ne smijemo zakasniti niti trenutka, inače sve pada u vodu - smatra Gensheimer.

Zadovoljan je i njemačkim napadom koji je jučer izgledao uigrano i energično. 

- Nadamo se da će tako biti i ne Euru. Dakako, ima još posla,  moramo trenirati da bismo stekli automatizam, da bismo istrčavali odmah na oduzetu loptu, ali ne izgleda loše niti za sada. 

Nijemci osvojili polupraznu Arenu, Cindrić promašio remi
Nijemci osvojili polupraznu Arenu, Cindrić promašio remi

Njemački golman, Andreas Wolff, također je pohvalio Hrvate.  Upravo je Wolff u srijedu u Areni stvarao probleme Hrvatima sa svojim sjajnim obranama. 

- Jako sam ponosan na svoju momčad. Odigrali smo odličnu utakmicu. Mislim da nikada nije lako igrati protiv Hrvatske, osobito u Zagrebu, ali smo uspjeli i potvrdili smo rezultat sa Svjetskog prvenstva, opet smo pobijedili s jednim golom razlike - podsjetio nas je na bolnu sudbinu s početka godine.

- Hrvatska u svojim redovima ima sjajne igrače. Igraju po raznim ligama svijeta, jaki su na svim pozicijama, dodali su i neke nove igrače, puno njih je u Bundesligi i stoga im se nije lako nametnuti - priznaje.

U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke

Jedan se vratio, drugi otišao

Nakon tri godine igranja za PSG, Uwe se odlučio vratiti u Rhein-Neckar Löwen, svoj prvi seniorski klub. 

- Godine u Parizu bile su predivne, bio je poseban osjećaj živjeti ondje i igrati. Ipak, sretan sam što sam sada opet s prijateljima, suprugom i trogodišnjim sinom kod kuće - rekao je. 

Andreas Wolff godinama slovi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg rukometnog golmana današnjice.  Osim što je prvi golman njemačke reprezentacije, ovaj 28-godišnji Nijemac od 1.98 m i naš Igor Karačić od ove su sezone suigrači u poljskom Kielcu

'Bolje je da smo sada izgubili nego u siječnju na Euru...'
'Bolje je da smo sada izgubili nego u siječnju na Euru...'
U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke

- Odlično se slažem s Igorom. On je odličan igrač i još bolji čovjek. Nažalost, posljednje dvije utakmice Lige prvaka bio je ozlijeđen i odmah se osjetilo koliko je on bitan dio naše momčadi. 

Dok se Uwe Gensheimer vratio kući, u Njemačku, najbolji rukometni golman današnjice napustio ju je i otišao u Poljsku. 

- Mislim da je svima jasno da je rukometna Bundesliga najbolja, najjača i najatraktivnija liga svijeta. Mogao bih reći da je moj odlazak bio želja za pobjedom u Ligi prvaka, a mislim da Kielce cilja ove sezone na to - govori popularni Andi pa nastavlja:

- Osim toga, želio bih osvojiti i poljsko prvenstvo što sigurno neće biti lako. Već imamo jedan poraz (op. a. Wisla Plock 27-26) i sada se moramo vratiti na pobjedničke staze. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov