Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gibon Kent izabrao je - Rusiju, a njegova 'cura' i kći Vatrene

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 6

Ne samo da je najpoznatiji životinjski prognozer u Hrvatskoj izabrao pobjedu Rusije, već su to učinili i la, medvjedica te bajkalski mačak u ruskim zoološkim vrtovima. Nasreću, ne pita se njih, nego Vatrene

Prema svemu sudeći utakmica s Rusijom bit će itekako neizvjesna. Kako to obično je od pojave 'vidovite' hobotnice Paula, diljem svijeta osvanuli su novi životinjski prognozeri. I zagrebački ZOO ima svoje, a riječ je o gibonu Kentu te njegovoj obitelji, partnerici i kći.

Pred gibone su stavljene babuške sa zastavama Hrvatske i Rusije, punjene povrćem i voćem, a Kent se nakon kratkog razmišljanja ipak odlučio za rusku babušku. No stvar je ipak popravila Kentova obitelj, obje dame izabrale su hrvatsku babušku i tako najavile da bi utakmica u Sočiju mogla biti itekako uzbudljiva.

I ruske životinjske zvijezde predviđaju pobjedu domaćina

I lav Lord, bijela medvjedica Aurora te bajkalski mačak prognoziraju pobjedu Rusije nad Hrvatskom, donose u petak ruski portali.

Pred lava Lorda u zoološkom vrtu u Sahalinu stavili su dvije posude s mesom - jednu s hrvatskom i jednu s ruskom zastavom. Lav je kao pravi patriot izabrao zdjelu s ruskim stijegom, izvještavaju Ria novosti. Ne samo da je smazao meso nego i zastavicu, zajedno sa slamčicom, dodaju Rusi, hrabreći se pred sraz s Hrvatima.

Bijela medvjedica Aurora iz Parka flore i faune Roev potok u Krasnojarsku također je predskazala pobjedu Rusije u četvrtzavršnici izabravši između dvije lubenice onu s ruskom zastavom. Njezin partner Feliks kasnije je dokrajčio hrvatsku lubenicu, pišu Ria novosti. Podsjećaju da je Aurora pogodila ishod predsjedničkih izbora u SAD-u.

A polar bear attempts to predict the result of the soccer World Cup match between Croatia and Russia in Krasnoyarsk | Autor: ILYA NAYMUSHIN Foto: ILYA NAYMUSHIN

Na ruskim portalima pojavio se i snimak neimenovanog mačka iz bajkalske regije koji je između dvije zdjelice s hranom na kojima su hrvatska i ruska zastava, odabrao onu s ruskom. Ne navodi se, međutim, što je bilo u kojoj zdjelici.

Najpopularniji životinjski vidovnjak ovih dana ipak je mačak Ahil iz Ermitaža, koji je, kako se podsjeća, do sada bez greške predvidio ishod ruskih utakmica s Egiptom i Saudijskom Arabijom, pobjedu Irana nad Marokom i pobjedi Brazla nad Kostarikom, piše portal TurStat.

Drugi na ljestvici popularnosti je medvjed Jakov iz Moskve, koji je pogodio ishod četiri utakmice, a treća je tapirica Kleopatra iz zooparka Limpolo iz Nižnjeg Novgoroda. 

A polar bear attempts to predict the result of the soccer World Cup match between Croatia and Russia in Krasnoyarsk | Autor: ILYA NAYMUSHIN Foto: ILYA NAYMUSHIN

Što se pak tiče prognoza ruskih građana, najnovija anketa Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja, koji je u Rusiji najcitiraniji i najugledniji izvor takvih podataka, pokazuje da 56 posto građana Rusije očekuje pobjedu nad Hrvatskom u četvrtfinalu. Neriješeni ishod i raspucavanje penala očekuje 10 posto anketiranih, pobjedu Hrvatske 15 posto, a 19 posto reklo je da ne može predvidjeti ishod.

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Komentari (38)
  • Malo su naporni s tim zivotinjskim prognozama

    6. 7. 2018,   12:32
  • Ne mislite da je vrijeme za prestanak ovih kretenarija sa životinjama? Hobotnica Paul je bio fora i jedan, ovo je izmaklo kontroli.

    6. 7. 2018,   12:21
  • Evo da i ja prognoziram: pobjedit će Hrvatska ili Rusija

    6. 7. 2018,   13:04