Obavijesti

Sport

Komentari 17

Gibraltar za povijest: Prvi put zabili dva gola, pao Lihtenštajn

Gibraltar za povijest: Prvi put zabili dva gola, pao Lihtenštajn
1

Odigrali su 22 službene utakmice bez ijedne pobjede uz gol razliku 5-107, a onda u četiri dana nanizali Armeniju i Lihtenštajn. Uz to, po prvi put u povijesti zabili su dva gola u jednoj utakmici. Bravo, Gibraltar

VIDEO

Nakon što su u subotu pobijedili prvi put u svojoj povijesti u jednoj službenoj utakmici (Armenija), sinoć su nogometaši Gibraltara još jednom svoje navijače bacili u trans. Ovoga puta na svom su terenu srušili Lihtenštajn 2-1 i izbili na drugo mjesto skupine 4 Lige D Lige nacija.

Zamislite, otkako je postao član Uefe 2013. godine Gibraltar je odigrao 22 kvalifikacijske utakmice i nije uspio pobijediti niti jednom, dapače, izgubili su sve 22 i imali gol razliku 5-107. A onda u razmaku četiri dana dvaput pobijede i dovedu se u situaciju da se mogu boriti i za prvo mjesto u svojoj skupini.

Poveo je Lihtenštajn golom Dennisa Salanovića u 15. minuti, no u drugom dijelu u razmaku od samo osam minuta Gibraltar sve okreće. Najprije je zabio George Cabrera za poravnanje, a onda za veliko slavlje heroj iz Armenije Joseph Chipolina.

- Ma bili smo oduševljeni nakon pobjede protiv Armenije, a zamislite kako je tek sada nakon slavlja u domaćoj utakmici - priča Chipolina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Gibraltar u transu: Došli su do prve službene pobjede ikad...
Gibraltar u transu: Došli su do prve službene pobjede ikad...

A Joseph je, kao i ostatak reprezentacije, amater. Nogomet mu je tek hobi, a pobijedio je, primjerice, Armeniju koju je predvodio Arsenalov Henrik Mkhitarjan.

- Ma umorni smo pomalo od puta i utakmica. Nitko od nas nije profesionalac, svi imamo svoje poslove i teško je to uskladiti, pogotovo za naše obitelji. Svi smo prijatelji i ove pobjede će biti velik poticaj - kaže heroj Gibraltara koji kao i velika većina njegovih suigrača igra u gibraltarskoj prvoj ligi.

Gibraltar se trenutačno nalazi na 198. mjestu Fifine tablice. I Hrvatska je 2015. godine igrala prijateljsku utakmicu s Gibraltarom. Završilo je 4-0 u korist Vatrenih, a golove su zabili SharbiniKovačićMandžukić Kramarić.

Gibraltar sada zaostaje za Makedonijom na prvom mjestu tri boda, izjednačen je s Armenijom i s pravom se može nadati borbi za prvo mjesto. Prije ove dvije pobjede slavili su samo u dvije prijateljske utakmice i to protiv Malte i Latvije, obje s 1-0. Pogledamo li sve utakmice koje su odigrali od primanja u Uefu ovo im je prva utakmica na kojoj su zabili dva gola. 

U kvalifikacijama za Euro 2016. i SP 2018. primili su 56, odnosno 47 golova. Ovoga puta su ipak pokazali da više nisu kanta za napucavanje. Barem ne Armeniji i Lihtenštajnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu