Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gimnastičko čudo Niko osvojio šest zlata: Imam solidne mišiće

None Foto: Privatan album 2

U svih šest disciplina Niko Nevešćanin (10) je prvak Hrvatske! Osvojio ih je na prvenstvu u Sisku. “Dnevno trenira po tri sata i uživa u tome. Slobodnog vremena nema”, priča tata Marko

Super se osjećam, zadovoljan sam. Mama je sretna i ponosna, a i tata je. Bilo je teško, ali puno vježbam i volim vježbati. Najteža mi je bila preča, kad sam izvodio “b okret”, kad iz velekola nazad radim velekolo naprijed. Ruke su mi izdržale jer imam solidne mišiće na rukama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ushićeno nam je pričao Niko Nevešćanin (10), zadarsko gimnastičko čudo. Na 28. Prvenstvu Hrvatske po sparavama u Sisku okitio se sa svih šest zlatnih medalja!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Bio je najbolji na konju s havataljkama, karikama, preskoku, ručama, prečama i parteru. Mali gimnastički čudotvorac zapravo je ponovio veliki uspjeh od prije nekoliko godina: istih šest zlata Niko je osvojio i u studenom 2016. godine na državnom natjecanju u Čakovcu!

- Ovo je veći uspjeh nego 2016., sad su druge okolnosti i drugačiji program, a Niko je i dvije godine stariji. Raspored natjecanja je prilično zgusnut, ja sam ovdje i kao sudac pa nisam nisam puno vidio od njegovih nastupa. Niko je sretan, ali iskusan u tome pa nije bio pretjerano euforičan, a vjerujem da ne bi bio ni previše tužan da nije ostvario ono što je zamislio. Naš plan je dugoročan i sve teče kako smo zamislili - kazao je njegov trener Josip Morožić iz gimnastičkog kluba Salto.

Prije godinu dana Niko Nevešćanin je nastupao na medunarodnom turniru u Belgiji, što mu je bio prvi nastup u inozemstvu. Osvojio je zlatnu medalju u najmlađoj kategoriji, do devet godina. Nakon natjecanja u Belgiji krenuo se pripremati za sisačko Prvenstvo Hrvatske, na kojem je opet briljiro i time sa zlatom završio prvi dio natjecateljske sezone.

No uspjeh ne pada s neba. Mali Niko i te kako je naporno radio i posvetio sve svoje vrijeme istom cilju.

- Niko trenira od četvrte godine. Uz to je i odličan učenik. On nema slobodnog vremena. Dnevno trenira u prosjeku tri sata. Jako voli gimnastiku i jedva čeka trening. Ostalo vrijeme posvećen je nastavi i učenju, tako da mu tek nešto sitno vremena ostane za omiljenu video igricu Fortnite - rekao nam je Nikin tata Marko Nevešćanin.

Tema: Sport fanatik

Komentari (46)
  • Bravo dijete drago! Uzivaj u onom sto volis i samo naprijed. Pohvala novinaratvu 24 sata za napokon pametan i pozitivan članak. Moje 3 djece (maltene vrsnjaci Nike) su ga procitali bez daha i komentirali.. wow ....mama !! e to trebaju biti uzori generaciji i pisite vise o takvoj djeci

    9. 6. 2019,   07:10
  • Ma bravo. Eto imamo novog gimnastičara, sa deset godina je super čudo od djeteta, što ga tek čeka u budućnosti. Lijepo je čitati ovakve vijesti. Mi smo doista zemlja sportaša.

    9. 6. 2019,   07:28
  • Bravo za Niku!!! Isto tako bravo za normalan i pozitivan članak! Zar nije to bolje nego svakodnevne vjesti o Karleuši, Miljenki Miliani, Seve, Lili i.t.d.?

    9. 6. 2019,   08:11