Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavna faca je baka Nada: Sad viče na TV kad se unuk natječe

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BUSOM IZ VUKOVARA Baka Nada (83) doputovala je samo zbog unukova dočeka. Damir se više ne nada zlatu u Riju, a počinje pripreme za Olimpijske igre u Tokyju

Moja baka Nada je čudo. Ima 83 godine, a došla je iz Vukovara u Zagreb na moj doček. Hvala, bako, rekao je Damir Martin, srebrni iz Rija. A baka Nada je u zagrebačkoj zračnoj luci imala više čestitara nego njezin unuk.

- Došla sam autobusom, nisam mogla ovo propustiti. Uh, da samo znate kako sam ponosna. On je jedna vrlo uporna i iznimno inteligentna osoba, znala sam da će osvojiti medalju. Srce mi je teško izdržalo to finale - rekla je baka Nada, koja je Damirovu utrku života gledala u Vukovaru.

- Vikala sam na TV: ‘Damire, kako si bježao meni dok sam te čuvala, tako sad pobjegni drugim veslačima’ - nasmijala se baka.

Damir ju je snažno zagrlio na Plesu. Zahvalio joj je za sve što je učinila za njega. Uostalom, i sam kaže da ga u Vukovaru više poznaju po baki, direktorici u dvije škole, nego po veslanju.

- U prosvjeti sam bila 40 godina, svi me znaju. Damir u školi? Bio je dobar, pomagala sam mu kod učenja, ali nije me često ljutio - priča baka.

Damir se samo nasmijao. On se dobro sjeća bakina prodorna glasa.

- Ne znam, valjda je zaboravila kako je nekad bilo. A bilo je svega... Ali priznajem, puno mi je pomogla u učenju - rekao je uz osmijeh.

Dobro, i baka je u nečemu bila crna ovca u obitelji. Jedina nije veslala. Djed je bio u čamcu, kao i Damirovi roditelji.

- Jednom sam ušla u čamac, ali moj sport je bilo trčanje - kaže baka.

Martin se potom okrenuo prema djevojci Mateji Mrši. I njoj je jedva čekao pojuriti u zagrljaj.

- Ona mi je u Riju najviše nedostajala. Zajedno smo godinu dana, no velika mi je podrška - kaže Damir, koji će možda ipak u konačnici i dobiti zlato. HOO se bori za zlatno odličje koje je odnijelo nekoliko tisućinki.

- Lijepo od njih što ne odustaju, ali sumnjam da će se nešto promijeniti - kaže Damšo, kojega je na Plesu dočekalo nekoliko stotina navijača.

- Dao sam sve od sebe i ni za čim ne žalim. Sad počinjem pripreme za OI u Tokiju 2020. - kaže.

Nakon srebra ostao je u Brazilu bodriti ostale naše sportaše.

- Uh, koji stres... Nakon utakmica rukometaša, košarkaša i vaterpolista jedva sam mogao zaspati.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (2)
  • bravo damire/martine skroman si i dobar čovjek ko kruv

    25. 8. 2016,   16:59
  • On meni lici na Jason Stathama malo.

    25. 8. 2016,   19:32