Obavijesti

Sport

Komentari 56

Korak do sna: Dinamo vrhunski otvorio utakmicu pa se ugasio

Korak do sna: Dinamo vrhunski otvorio utakmicu pa se ugasio
5

Nogometaši druge momčadi Bayerna osvojili su Premier League International Cup. U finalu su na stadionu Millwalla svladali drugu momčad Dinama s 2-0 golovima Wriedta i Shabanija

VIDEO

Nogometaši druge momčadi Bayerna novi su osvajači elitnog Premier League International Cupa. U finalu su svladali Dinamovu U-23 momčad pod vodstvom Igora Jovićevića.

Pokretanje videa...

Mladi Dinamovci primaju medalje PLIC-a 01:07

Sjajno je Dinamo otvorio susret. Već u 4. minuti pred golmana Bayerna izbio je Mario Ćuže nakon što je prethodno izvozao igrača Bayerna, ali propustio je zabiti. Prvih dvadesetak minuta proteklo je u totalnoj dominaciji Dinama, ali Jovićevićevi izabranici za ovu priliku pojačani Nikolom Morom nisu uspijevali pronaći put do mreže.

Kad ne zabiješ - onda primiš. Najbolje je to nogometno nepisano pravilo potvrdila druga momčad Bayerna u drugom dijelu. Poveli su već u 46. minuti nakon što je Ganac Kwasi Wriedt pospremio jedan odbijanac nakon što je Dinko Horkaš obranio, ali Dinamova uža obrana nije dobro reagirala. Nekolicina Bayernovih navijača nakon gola na teren je bacala dimne bombe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šokirani Dinamovi igrači nisu se nikako uspjeli pribrati. Do kraja je postojala samo jedna momčad. Bayern je pogodio i prečku te imao niz opasnih udaraca koje je Horkaš ukrotio, a kad su 'modri' u sudačkoj nadoknadi krenuli na sve ili ništa kaznio ih je Meritan Shabani golom za 2-0. 

Ipak, Dinamo može biti ponosan jer je ove godine svoju nogometnu školu prezentirao na najbolji mogući način. Juniori, od kojih je velika većina nastupila i za ovu U-23 momčad, stigli su do četvrtfinala Lige prvaka gdje ih je nakon jedanaesteraca izbacio Chelsea, a u finali Premier League International Cupa Bayern je ipak bio prevelik zalogaj.

Na putu do finala Jovićevićevi su dečki rušili neke moćne momčadi poput Tottenhama i Southamptona.

Što je Premier League International Cup?

Na natjecanju sudjeluje 12 otočkih te 12 momčadi iz kontinentalnoga dijela Europe. I dok otočki sastavi moraju izboriti nastup putem engleske lige za igrače do 23 godine starosti, preostalih 12 europskih sastava dolazi na poziv organizatora.

Pozivnicu dobivaju klubovi koji, sukladno procjeni vodstva engleske Premier lige, predstavljaju najbolje nogometne škole u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener