Obavijesti

Sport

Komentari 55

Glover: Razočaran sam zbog neistina koje je rekao Baldasar

Glover: Razočaran sam zbog neistina koje je rekao Baldasar
3

Bio sam razočaran jer je gradonačelnik pričekao da napustim zemlju da bi objavio svoje mišljenje, ali sam još više razočaran na netočne navode, poručio je investitor

VIDEO

Nakon što je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u četvrtak na konferenciji za medije obznanio razloge zašto je odbio ponudu američkih investitora, po dolasku u SAD čelni čovjek tvrtke Hajduk Ventures LLC dao je svoju verziju priče pregovora putem službenog priopćenja.

"Vrativši se u Sjedinjene Američke Države u četvrtak navečer bio sam vrlo razočaran nakon što sam pročitao komentare gradonačelnika Baldasara s obzirom na nivo naših rasprava i  pregovora. Bio sam razočaran jer je gradonačelnik pričekao da napustim zemlju da bi objavio svoje mišljenje, ali sam još više razočaran na netočne navode koji su sadržani u njegovim komentarima. Kako bi se izbjeglo pogrešno shvaćanje javnosti, ovom prilikom htio bih raščistiti nekoliko ključnih točaka:

1. Gradonačelnik Baldasar tvrdi u svojim komentarima da je jedan od problema "ponude" od strane američkih investitora bio da će zahtijevati 75 milijuna kuna koji Grad treba platiti u svezi poboljšanja stadiona. To je kategorički netočno. Rasprave s gradonačelnikom uključuju potvrdu od strane američkih investitora, a ne Grada, da će investirati do 75 milijuna kuna tijekom pet godina za popravke, održavanje i poboljšanje uvjeta za igrače i gledatelje na stadionu. Grad Split ima ugovornu obvezu da prati investicijsko ulaganje u objekt stadiona Poljud od 2009. godine. Američki investitori su spremni preuzeti obvezu ulaganja 75 milijuna kuna što se tiče popravaka, održavanja i poboljšanja uvjeta za igrače i gledatelje kao dijela kupoprodajne cijene za gradske dionice.

2. Gradonačelnik Baldasar također obznanjuje da je moja grupa predala više "ponuda", od kojih nijedna od njih nije dovoljna i da je on stoga bio prisiljen odbiti te ponude. U stvari, nijedna službena ponuda nikad nije napravljena jer stranke nisu došle do točke gdje su se bile potpuno sporazumjele o uvjetima. Međutim, tri dokumenta koja su razmijenjena su rezultat iscrpnih i dugotrajnih pregovora između mene i gradonačelnika ili gradonačelnikovog imenovanog predstavnika. Obje strane su marljivo radile kako bi sastavile prijedlog koji bi mogao biti dostavljen Gradskom vijeću. Došlo se do te točke da se dosadašnji pregovori stave na papir da bi se dokumentirao napredak u raspravama i identificirala područja koja još treba riješiti. Moja grupa ni u jednom trenutku nije predložila ikakvu službenu ponudu. U stvari, svaka pisana razmjena predstavlja zajedničke napore u cilju postizanja dogovora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Kada sam krenuo u Sjedinjene Američke Države bio sam uvjeren da je jedini materijalni problem koji je ostao za riješiti kredit od 30 milijuna kuna obveze zajamčene od strane Grada Splita. Otišao sam u Ameriku s razumijevanjem da  će obje strane istražiti konstruktivan način da se riješi ovo pitanje. Bio sam zapanjen gradonačelnikovim komentarima u novinama koje su u izravnoj suprotnosti s komentarima koje su mi bile iznesene od strane gradonačelnika i gradonačelnikovog predstavnika. Namjera moje grupe je da kontinuirano, tijekom sljedećih tjedana, istraži mogućnosti za rješavanje preostalih pitanja u svezi naše konačne službene ponude.

Američki investitori su spremni da ustraju u razgovorima za stjecanje većinskog udjela u HNK Hajduk iz Splita. Službenu ponudu Gradu Splitu dostavit ćemo u naredna dva tjedna.

Michael Glover, Esq"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta