Obavijesti

Sport

Komentari 5

Glumio u Neboderu: Nije to bilo za mene, tamo se svi drogiraju

Glumio u Neboderu: Nije to bilo za mene, tamo se svi drogiraju
1

Branko Cikatić preminuo je nakon borbe s bolešću koja ga je prikovala za krevet. Osim sportske, okušao se i u glumačkoj karijeri te je glumio negativca u filmu Neboder. Uz bok Anni Nicole Smith...

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Umro je Branko Cikatić (65) legendarni 'hrvatski tigar'...

Legendarni hrvatski borac Branko Cikatić napustio nas je u 66. godini života nakon borbe s bolešću koja ga je zadnjih nekoliko mjeseci prikovala za krevet. Cikatić je bio svestran čovjek koji je stekao svjetsku slavu, od Hollywooda do Japana u kojemu je sve počelo.

. Dobio sam tri meča, sva tri nokautom, u finalu velikog Ernesta Hoosta i osvojio K1 Grand Prix. To je bio početak - pričao je "hrvatski tigar".

Umro je Branko Cikatić (65), legendarni 'hrvatski tigar'
Umro je Branko Cikatić (65), legendarni 'hrvatski tigar'

Svojim vještinama očarao je i Amerikance, odnosno Annu Nicole Smith koja je 90-tih godina u SAD-u bila seks-simbol. Ipak, Smith je bila ovisna o narkoticima te je od kombinacije istih izgubila život 2007. Smith je dugo godina radila kao model, ali je očajnički željela postati glumica pa je u suradnji s Raymondom Martinom odlučila režirati film Neboder.

Cikatić je u filmu dobio ulogu kriminalca Zarkova. Protagonistica, čiji lik tumači Anna Nicole je žena-pilot zaposlena u kompaniji koja pruža helikopterski prijevoz bogatim klijentima, te koja prilikom jednog takvog leta otkrije da su njeni klijenti u stvari krvoločni kriminalci koji nastoje ukrasti vrijedne elektroničke uređaje u jednom losanđeleškom neboderu. Radnja prikazuje kako im se suprotstavlja i pokušava stupiti u kontakt s mužem, čiji lik tumači Richard Steinmetz koji je policajac.

Film, čiji zaplet neodoljivo podsjeća na Umri muški, predstavljao je jedan od ambicioznijih pokušaja Anne Nicole Smith da ostvari ozbiljnu glumačku karijeru, odnosno jedan od dva filma u kojima tumači glavnu ulogu.

Slično je predstavljao i za hrvatskog majstora borilačkih vještina Branka Cikatića koji nastupa u ulozi jednog od kriminalaca. Film je, međutim, bio opterećen brojnim problemima, dijelom vezanim uz nizak budžet, a dijelom konceptualne prirode, pa tako relativno veliki dio zauzimaju scene koje u flashbacku prikazuju protagonističin bračni život, odnosno služe kao izgovor da se Smith pred kamerama pojavi gola. I samim producentima je bilo jasno da je Skyscraper niske kvalitete, te je umjesto redovne kino-distribucije bio premijerno prikazan kao direct-to-video film.

Posljednji Cikatićev intervju: Sanjam kako trčim po Marjanu
Posljednji Cikatićev intervju:  Sanjam kako trčim po Marjanu

Mlađim generacijama pojam snage i borilačkih vještina je Chuck Norris, neki su čuli i za Jean Claude Van Dammea, no malo je poznato da su se njih obojica divili Branku.

- Kad sam se borio u Las Vegasu protiv Dennisa Alexia obojica su došli na meč, bili su i u ringu prije borbe, ali svaki s četvoricom tjelohranitelja iza koji su se jedva vidjeli ha, ha, ha - kazao je Branko, jasno dajući do znanja što misli o snazi i vještinama filmskih junaka.

Mlad, zgodan, atraktivan, a na snimanju pravi profesionalac, Branko se odmah svidio holivudskim producentima koji su mu ponudili ugovor za još dva akcijska filma, no Branko ih je odbio.

- Nije to bio moj svijet. Previše je tu bilo droge i alkohola, prava Sodoma i Gomora, nije to bio svijet za mene. To je bilo nezdravo okruženje i nisam želio biti dio te priče pa sam se vratio u Japan i još dvije-tri godine borio. Film je ubitačan, radi se od 5 ujutro do kasno navečer, a onda kreću zabave i partyji do iza ponoći. Pa tko to može izdržati bez droge?! Znao sam da to i mene čeka, neki prijatelji koji su bili uz mene su se nakon desetak dana navukli na drogu, a ja nisam želio biti narkoman. Prije ili kasnije bi to i mene čekalo, ili podlegneš, ili te nagovore, ili ti ubace u piće... Mogu popit čašu vina u društvu, ali dva dana nakon toga mi je glava u autu, i bolje da sam se makao od tog društva - zaključio je Cikatić.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Umro je Branko Cikatić (65) legendarni 'hrvatski tigar'...

POGLEDAJTE JEDAN OD POSLJEDNJIH CIKATIĆEVIH VIDEA:

Pokretanje videa...

01:02
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani