Obavijesti

Sport

Komentari 111

Godina dana nakon otvorenja SP-a i velike greške Nishimure

Godina dana nakon otvorenja SP-a i velike greške Nishimure
20

Drugu godinu u nizu hrvatska nogometna reprezentacija igra veliku utakmicu 12. lipnja. Prije godinu dana otvorili smo SP porazom protiv Brazila u São Paulu (3-1)

VIDEO

Već je prošlo 365 dana , a Hrvatska opet igra vrlo važnu utakmicu zbog koje će cijela Lijepa naša biti na nogama. Svi se sjećamo gdje smo bili tog 12. lipnja 2014. u 22 sata, kad je lopta prvi put krenula s centra Arene Corinthians u São Paulu .

Hrvatska je otvorila Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu utakmicom protiv reprezentacije domaćina i izgubila 3-1 pred 62.103 gledatelja .

Nakon nešto više od deset minuta zavladao je muk na većem dijelu stadiona kada je Marcelo skrenuo loptu u vlastiti gol nakon Olićeva ubačaja i Jelavićeva podmetanja noge. Brazil je bio u šoku.

VIDEO

No vratio se preko ponajboljeg igrača. Neymar je u 29. minuti potegao prizeman šut s 20-ak metara u donji lijevi kut, Stipe Pletikosa nije mogao dosegnuti loptu, a tribine su eruptirale.

A onda je došao trenutak koji je obilježio ne samo utakmicu, već i cijeli turnir. Famozna 70. minuta i kontakt Dejana Lovrena i Freda koji je za japanskog suca Yuichija Nishimuru značio penal. I bio je jedan od rijetkih koji ga je vidio.

- Ako je ono penal, ajmo igrati košarku. Ovo je sramota, otimačina! Dečki se bore, rade, trude da dođu na SP, odrade pripreme, a onda dođe sudac koji uopće nije na nivou da odsudi ovakvu utakmicu - grmio je nakon poraza hrvatski izbornik Niko Kovač .

VIDEO

Neymar je uz manje poteškoće iskoristio penal i donio preokret Brazilcima, a Oscar je u nadoknadi nakon nedosuđenog faula za "kockaste" postavio 3-1 novim dalekometnim šutom koji je prevario Pletikosu.

Svjetski mediji pisali su o vrlo dobroj igri Hrvatske i Nishimuri kao "igraču utakmice", a Japanac je do kraja prvenstva dobio čast suditi još dvije utakmice, među kojima je i poraz domaćina u utakmici za treće mjesto protiv Nizozemske (3-0). Kovačevi izabranici ispali su u skupini nakon poraza od Meksika, a Brazil se izblamirao u polufinalu protiv Njemačke (7-1).

Godinu dana poslije Hrvatska igra novu veliku utakmicu, no ovaj put pred praznim tribinama Poljuda protiv Italije. Od onih koji su igrali u São Paulu, u konkurenciji za nastup su Srna, Vrsaljko, Rakitić, Perišić, Kovačić, Olić, Brozović i Rebić. Djelitelj pravde je Martin Atkinson , nadamo se ne i novi Nishimura...

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom