Obavijesti

Sport

Komentari 19

Gojak iznenadio i Bjelicu, 'Beli' je otkriće, a Kahlina rekorder...

Gojak iznenadio i Bjelicu, 'Beli' je otkriće, a Kahlina rekorder...
1

Iza nas je prvi dio HNL sezone. Za najboljeg igrača lige izabran je Dani Olmo, a mi vam donosimo najboljih 11 igrača cijele polusezone. Najveće otkriće je veznjak Gorice Iyayi Believe Atiemwen

VIDEO

Ljubitelji 1. HNL sada zasigurno tuguju. Pred njima je 'najdužih' nekoliko mjeseci u životu. Domaće lige neće biti sve do drugog mjeseca, a gledatelji su bili lišeni i jednog susreta 18. kola koje je tako ostalo nepotpuno. Zbog vremenskih neprilika nije odigran susret Slaven Belupa i Rijeke u Koprivnici.

Odabrali smo najboljih 11 igrača polusezone, a u izboru smo izuzeli spomenuto 18. kolo. 

Momčad polusezone: 4-3-3

Kristijan Kahlina - Golman Gorice uspio je nešto što nije uspjelo ni puno renomiranijim golmanima. Čak 83 utakmice u nizu počeo je golman Gorice. U 18 odigranih utakmica ove sezone primio je tek 22 gola što je vrlo dobar učinak za golmana koji brani za klub koji debitira u 1. HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fran Karačić - U HNS-u još lupaju glavu jer je Lokomotivin desni bek prešao pod australski stijeg. Karačić je dogurao do statusa kapetana Tomićeve momčadi, a skupio je i pet asistencija. U HNL-u boljeg beka nema. Kako bi nam dobro došao u reprezentaciji kao zamjena za ozljedama sklonog Šimu Vrsaljka.

Ante Majstorović - Odigrao je 16 utakmica, a polusezonu mu je pokvarila tek ozljeda zbog koje je propustio zadnje dvije utakmice. Zaradio je tek dva žuta kartona što je za stopera impozantan podatak. Sjajno funkcionira u svim sustavima igre. Svejedno mu je igra li Lokomotiva s dva ili tri stopera.

Mile Škorić - Prošlog vikenda je ušao u 'klub 200', toliko je puta nastupio za svoj Osijek. Kapetan je i produžena ruka Zorana Zekića na terenu. Ove sezone zabio je dva gola, samo jedan manje od, recimo, Hajdukova napadača Ahmeda Saida. Impresivna je njegova igračka evolucija. Počeo je kao plemeniti vezni igrač, a danas je vrhunski stoper.

Leonard Žuta - Nema na ovoj poziciji u HNL-u nekih vrhunskih igrača, ali Makedonac nije loš. Maksimalno se trudi, opasan je iz slobodnjaka, a dodao je i dvije asistencije. Na tankom ledu drži mladog hrvatskog reprezentativca Petra Mamića koji pored Žute ne može do minuta.

Amer Gojak - Prošlu sezonu završio je u trećem planu. Otpisali su ga svi, a na početku mu nije vjerovao ni Nenad Bjelica koji je kasnije priznao da ga je bh. igrač iznenadio. Dinamov 'terijer' ima nestvarne, europske brojke, a to je prepoznao i izbornik A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki koji ga je pozvao u selekciju. Amera u svojim redovima želi Sevilla i Dinamo će ga teško duže zadržati u svojim redovima.

Dani Olmo - Izabran je za najboljeg igrača lige. Poštuju ga igrači, ali i struka. Bivši dragulj Barcelone sada sjaji u Dinamu, a i on bi mogao put neke renomirane europske destinacija. Kreator je svih Dinamovih akcija, a preko hrvatskog prvaka stigao je i do U-21 reprezentacije Španjolske u kojoj sve bolje kotira.

Iyayi Atiemwen - E, ovaj igrač je otkriće sezone. U Osijeku vjerojatno još razbijaju glavu zbog činjenice da su Atiemwena imali zimus na probi, ali ga nisu zadržali. U Gorici je u godinu dana pokazao da je materijal i za puno jače klubove od Osijeka. Žele ga Hajduk i Rijeka, povezivalo ga se i s Dinamom, a nije tajna da su za njega stizale ponude jakih europskih klubova. Polusezonu je završio sa sedam golova i četiri asistencije.

Damian Kadzior - Igrao je drugu-treću poljsku ligu, a u Dinamu je postao reprezentativac svoje države. Ostvario je san i zaigrao s Lewandowskim i Milikom. Najbolji je asistent HNL-a sa devet asistencija. Za usporedbu, prošle sezone najbolji asistent lige bio je Domagoj Pavičić koji je imao deset asistencija. Zabio je Poljak i četiri gola, prošlog vikenda i odlučujući u derbiju s Hajdukom. Ipak, kod trenera Nenada Bjelice još nije izborio ništa više od statusa igrača rotacije.

Heber - Rapidno raste vrijednost Brazilca od kad je stigao u Rijeku. Na Kvarner je stigao s pedigreom prvog strijelca armenske lige i dobrog golgetera i Slaven Belupu, a u jasnom sustavu igre Matjaža Keka, a sada i Igora Bišćana ovaj napadač naprosto briljira. Polusezonu je završio s devet golova i pet asistencija što ga čini drugim strijelcem i asistentom cijele lige. Transfermarkt ga cijeni na tri i pol milijuna eura, a Rijeka ga je spremna pustiti za najmanje sedam milijuna.

Komnen Andrić - Srpski napadač polusezonu je završio kao najbolji strijelac lige. Utrpao je deset komada, od toga pet iz penala. Postao je prvi Srbin koji kao kapetan predvodi neki HNL klub. Trener Intera Samir Toplak naprosto ga obožava, a igrač nam je u nedavnom razgovoru priznao da je ljetos odbio ponudu Dinama. Ako ovako nastavi pravih ponuda neće mu nedostajati.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener