Obavijesti

Sport

Komentari 49

Gojun: Čak su igrač i trener Hajduka pričali o namještanju

Gojun: Čak su igrač i trener Hajduka pričali o namještanju
2

Nakon Gojunovog priopćenja, izašao je i mail kojeg je navodno napisao bivši šef Akademije Hajduka. Na sve je reagirao je predsjednik Brbić koji kaže da je Brkljača bio jedini svjedok sastanka i da je sve demantirao...

VIDEO

Uprava Hajduka je u petak izvanredno prekinula suradnju s Krešimirom Gojunom, koji je maknut s mjesta šefa Akademije 'Luka Kaliterna'. Cijeli događaj izazvao je pravi potres u Hajduku pa su krenula prebacivanja odgovornosti. 

Šok u Hajduku: Šefu Akademije Gojunu uručili izvanredni otkaz
Šok u Hajduku: Šefu Akademije Gojunu uručili izvanredni otkaz

Službeno objašnjenje jest da 'je gospodin Gojun dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanovića, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL'.

O cijelom slučaju oglasio se i sam Krešimir Gojun službenim priopćenjem, a sad je Slobodna Dalmacija objavila mail u kojem je bivši šef Akademije Hajduka objasnio što se zapravo događalo uoči utakmice Hajduka B i Šibenika koja je završila 2-0 za Splićane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poštovani svi, obzirom da sam danas odbio potpisati izjavu koju su mi na potpis dali predsjednik uprave Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović, a odnosi se na događaje koji su prethodili utakmici Hajduk 2 - Šibenik, zamoljen sam od strane Predsjednika uprave da se pismenim putem očitujem na tu temu.

Ne mogu se sa 100 % sigurnošću sjetiti točnog datuma (mislim da je u pitanju 02.05.2019) Sportski direktor Saša Bjelanović me u poslijepodnevnim satima pozvao na razgovor u svoju kancelariju. Kada sam došao, u uredu su bili kordinator skautske službe Mario Brkljača i sportski direktor Saša Bjelanović.

Saša je odmah započeo razgovor na način kako bi bilo dobro da pomognemo Šibeniku da izbori direktan ulazak u 1.HNL, aludirajući da na utakmici s njima koja je slijedila 05.05 ne stavljamo ponajbolje igrače ( koji treniraju s prvom momčadi). Kategorički sam to odbio jer se kosi sa svim mojim principima i načelima zbog kojih sam u startu prihvatio funkciju u klubu. Smatrao sam da takvim postupkom možemo kompromitirati sve ono što HNK Hajduk predstavlja našim navijačima i općenito svima nama u državi.

Brbić ostaje predsjednik? NO i Naš Hajduk ni riječi o smjeni...
Brbić ostaje predsjednik? NO i Naš Hajduk ni riječi o smjeni...

Nakon toga, dana 03.05, dobivam SMS poruku od Team menadžera B momčadi da se Sportski direktor Saša Bjelanović raspituje u prostorijama Akademija ( koje vrlo rijetko posjećuje) o mogućem sastavu za utakmicu sa Šibenikom. Istu informaciju mi daje i trener B momčadi Mario Despotović i upozorava me da čak igrač spominje kako bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Reagirao sam na način da sam svima (treneru, Team menadžeru) zabranio da daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu, a trener Despotović igrača je pozvao na individualan sastanak i upozorio koliko štete mogu klubu izazvati izjave takve prirode. Isto tako o svemu navedenom obavijestio sam člana NO-a gospodina Martinića koji je inicirao razgovor upravo na tu temu. Istaknuo bih i razlog zbog kojega danas nisam htio potpisati izjavu jer smatram da se ne podudara sa gore navedenim. Naglasio bih da svoj posao želim nastaviti raditi odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba mora biti iznad svih nas. Direktor Akademije, Krešimir Gojun.

Njegove tvrdnje je prokomentirao za Slobodnu Dalmaciju i sam predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Nakon iznesenih tvrdnji gospodina Gojuna bilo je jasno da on i gospodin Bjelanović više zajednički ne mogu raditi. Ja sam za navedeni slučaj pitao gospodina Brkljaču koji mi je rekao da navodi gospodina Gojuna nisu točni i odluka je bila jasna. Jedina osoba koja je prisustvovala sastanku bio je gospodin Brkljača i kao takav je bio vjerodostojan svjedok, a sasvim je normalno da se sportski direktor interesira o sastavu druge momčadi, to je njegov posao. Imao sam situaciju dva protiv jedan i sam po sebi se nametao zaključak i rješenje problema - rekao je.

 

Kako god bilo, Gojun više nije šef Akademije, a vrijeme će nam donijeti pravu istinu o tome što je zapravo bilo tog dana. No ova situacija naštetila je Hajduku i unijela nepotreban nemir uoči početka nove sezone gdje se 'bili' pripremaju za kvalifikacije Europske lige i 1. HNL. Pitanje je i kako će utjecati Gojunova smjena na status trenera Hajduka Siniše Oreščanina koji je na Poljud stigao zajedno s njim...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet